Luister online

Gefluister en geschreeuw

Clouseau

Uitgebracht in 1989

Duurt 03:45

72 keer gedraaid
Vorige keer:
13-06-2024 om 03:43 uur

Volgende keer (schatting):
23-08-2024

Liedjestekst
Oh, 't is zo moeilijk
Ik voel me zo verlaten
Ik loop hier rond
Wachtend op een teken, een seintje, een briefje, ik kan je wel haten

Jij moest wekenlang op reis
Met zeven jonge snaken
Maar m'n smeken mocht niet baten
Want je was niet om te praten

Elke dag duurt…

De complete tekst op Vlaamseliedjes.com

Biografie Clouseau

Clouseau is een popgroep rondom de broers Koen en Kris Wauters. De groep kent al sinds de jaren tachtig grote successen.

De groepsnaam Clouseau werd bedacht door oprichter en voormalig groepslid Bob Savenberg. De naam is afgeleid van het filmpersonage Jacques "Inspector" Clouseau. Tijdens zijn werk voor de lokale radio Ro in Sint-Genesius-Rode imiteerde Savenberg vaak het typisch accent van dit personage. Dat leverde hem in de studio de bijnaam Clouseau op. Toen Savenberg een groep stichtte, koos hij zijn radionaam als groepsnaam.

In 1987 werd Clouseau ontdekt door het publiek van Marktrock in Leuven. Hun eerste single "Brandweer" verkocht 427 stuks. Een jaar later scoorde Clouseau hun eerste hit met "Alleen met jou".

In 1989 deed Clouseau mee aan de Belgische voorronde voor het Eurovisiesongfestival met het lied "Anne". Clouseau werd tweede, maar "Anne" werd een enorme hit in Vlaanderen en een bescheiden hit in Nederland. De populariteit van Clouseau in Vlaanderen steeg naar enorme hoogte. In 1989 bracht Clouseau zijn eerste album "Hoezo?" uit.

In 1990 werd de single "Daar gaat ze" een groot succes in Vlaanderen en Nederland. Een lange carriere met veel succesvolle albums en optredens volgde.

Muziek opzoeken

Zoek op artiest of titel


Clouseau op Jouwradio

2013