Luister online

Vanmorgen vloog ze nog

Robert Long, Simone Kleinsma, Martine Bijl en Robert Paul

Uitgebracht in 1988

Duurt 05:08

5 keer gedraaid
Vorige keer:
23-12-2023 om 19:51 uur

Volgende keer (schatting):
21-10-2024

Biografie Robert Long

Robert Long (Utrecht, 22 oktober 1943 - Antwerpen, 13 december 2006) was een Nederlands zanger, schrijver, componist, cabaretier en televisiepresentator.

Hij zette zijn eerste schreden op het muzikale pad toen hij 14 jaar oud was, en in 1963 maakte hij als Bob Revvel furore met zijn band The Yelping Jackals. Vier jaar later maakte hij de overstap naar de Utrechtse popgroep Gloria, later omgedoopt tot Unit Gloria. Met die groep scoorde Robert zijn eerste grote hits.

Robert Long nam intussen de artiestennaam aan die bij zijn lengte van 1.92 m paste. Eind 1971 besloot hij om zich op een solocarrière te richten, hoewel hij nog een klein jaar doorwerkt met Unit Gloria. Zijn plaats wordt een jaar later ingenomen door Bonnie St.Claire.

De start van zijn solistische periode is nog in het Engels. Hoewel zijn platenmaatschappij meer ziet in een uitbouw van zijn internationale solocarrière, beslist Long begin 1973 een tiental door hemzelf geschreven en gecomponeerde nummers op te nemen. EMI/BOVEMA gelooft wel in het materiaal, maar heeft als tegenargument dat Nederlands repertoire op zijn retour is en lang niet zo goed verkoopt als het Engelstalige materiaal. Maar Long zet door en bewijst dat het spreekwoord "de aanhouder wint" soms heel erg waar is.

Muziek opzoeken

Zoek op artiest of titel


Robert Long op Jouwradio