Luister online

Nooit meer naar Brabant

Henny Vrienten en Guus Meeuwis

Uitgebracht in 2015

Duurt 03:02Biografie Henny Vrienten

Henny Vrienten (1948–2022) was een Nederlandse zanger, bassist en componist. Hij werd bij het grote publiek bekend als zanger van de band Doe Maar.

Vrienten groeide op in Tilburg. Nadat hij in de jaren zestig in diverse beatgroepen speelde, werd hij begin jaren zeventig door Boudewijn de Groot gevraagd als lid van zijn begeleidingsband. Daarin speelde Vrienten voor het eerst samen met Ernst Jansz, met wie hij later lid van Doe Maar zou worden. Doe Maar verwierf in de eerste helft van de jaren tachtig grote populariteit met hits als "Sinds 1 dag of 2 (32 jaar)", "De bom" en "Pa".

Toen Doe Maar in 1984 (op het hoogtepunt van de roem) uit elkaar ging, startte Vrienten een solocarrière. Hij scoorde onder meer een hit met "Als je wint", een duet met Herman Brood. Naast zijn eigen albums componeerde hij ook filmsoundtracks en muziek voor musicals, theaterstukken en televisieprogramma's. In latere jaren trad hij weer regelmatig op met Doe Maar en vormde hij samen met George Kooymans en Boudewijn de Groot het trio 'Vreemde Kostgangers'.

Muziek opzoeken

Zoek op artiest of titel


Henny Vrienten op Jouwradio