Luister online

Ik kan het nog

Gunther Neefs

Uitgebracht in 2023

Duurt 03:12

326 keer gedraaid
Vorige keer:
11-04-2024 om 04:29 uurBiografie Gunther Neefs

Günther begint zijn carrière in 1985 bij een bigband als percussionist. Al snel staat hij zelf achter de microfoon. Rond 1990 combineert hij de muziek met zijn andere passie: auto’s. Hij werkt als verkoper in een grote garage. “De manager wist dat muziek mijn zwakke plek was: als ik niet genoeg verkocht, nam hij de radio uit mijn auto”, lacht Günther.

Maar als na een opgemerkte passage in ‘Walter’s Verjaardagsshow’ plots platenfirma’s en artiesten aan zijn deur staan, waagt Günther de sprong. Hij neemt bij Polygram de single ‘Ik laat me gaan’ op en schiet meteen naar de Vlaamse top tien. ‘Hier in dit land’, zijn eerste full cd, bewijst dat hij er staat: zelden werden pop, jazz, bigband, funk en ballad zo mooi tot één brok Vlaamse power samengesmolten. De plaat wint in geen tijd goud.

De tweede cd, ‘Stop de tijd’ (1993), bevat ‘Koud is de pijn’, ‘Ik blijf bij jou’ en ‘Meer dan een vriendin’. Voor de tekstschrijfster wordt dat laatste ook realiteit: Tanja Van Sebroeck, de liefde van Günthers leven, wordt mevrouw Neefs.

Muziek opzoeken

Zoek op artiest of titel


Gunther Neefs op Jouwradio