Luister online

Ik ben wie ik ben

Liliane Saint-Pierre

Uitgebracht in 1997

Duurt 03:17

51 keer gedraaid
Vorige keer:
24-11-2018 om 02:39 uurLiedjestekst
Ik ben wie ik ben
Ik ben diegene die jou zal kiezen
Kom, dat ik jou verwen
Ik heb geen tijd meer te verliezen
Het leven is te kort om alles weg te geven
Veel te mooi en er is nog zoveel te beleven
Kom, dat ik jou verwen
Ik jou verover
Ik ben wie ik ben

Ik ben wie ik be…

De complete tekst op Vlaamseliedjes.com

Biografie Liliane Saint-Pierre

Liliane Saint-Pierre werd als Liliane Keuninckx geboren op 18 december 1948 in Molenstede. Ze was de oudste van twee kinderen in een modaal gezin.

De jonge Liliane legde aanvankelijk een voorspelbaar parcours af: kleuterschool bij de 'nonnetjes', Ecole Moyenne in Diest en nadien technische normaalschool in de Oranjestad. Als kind werd Liliane tijdens schoolfeestjes en feestjes van de turnkring steevast opgevoerd om een nummer ten beste te brengen. Ofschoon ze goed bij stem was, lag haar eerste ambitie bij het ballet. Maar daarvoor moest ze lessen volgen in Antwerpen en dat was te duur. Het werd dus gymnastiek.

Vanaf haar dertiende beproefde ze haar geluk in zangwedstrijden. Tijdens de 'Variétéwedstrijd Volkswagen/Radio Luxembourg' eindigde ze tweede. De wagen zag ze aan haar neus voorbijgaan, maar het leverde haar een platencontract, een monsterhit in Vlaanderen én het begin van een professionele carrière op. Om die in goede banen te leiden, werd Milo De Coster aangewezen om Lilianes zaken te behartigen. Het leven van de vijftienjarige veranderde grondig. De school moest ze voor bekeken houden.

Muziek opzoeken

Zoek op artiest of titel


Liliane Saint-Pierre op Jouwradio