Luister online

Goeie vrienden

Koos Alberts en Frans Bauer

Uitgebracht in 2003

Duurt 04:01

2 keer gedraaid
Vorige keer:
4-05-2014 om 12:16 uur



Biografie Koos Alberts

Ras-Amsterdammer Koos Krommenhoek breekt pas op 37-jarige leeftijd door met het inmiddels tot klassieker uitgegroeide lied 'Ik Verscheurde Je Foto'. Het verhaal gaat dat Koos Alberts als jongetje van zeven jaar oud eropuit gestuurd werd om zijn opa uit de kroeg te halen. Maar opa ging pas met hem mee als 'Koosje' een liedje voor hem had gezongen. Kleine Koos ging dan op de kruk staan in het café 'Het bruine paard' om opa's lievelingslied 'Oh mijn papa' te zingen. Hiervoor kreeg hij van de andere stamgasten een paar centen, wat altijd goed was voor lekkere duimdrop.

Aanvankelijk treedt Koos op tijdens bruiloften, feesten, op campings en in Amsterdamse kroegen.Tot het moment dat iemand van de voetbalvereniging hem in 1983 opgeeft voor een talentenjacht die wordt gehouden in de 'Casa Rosso' te Amsterdam. Koos wordt tweede en Tineke de Nooij adviseert hem om met eigen nummers te komen. Via zijn buurman krijgt hij een boek met tekstschrijvers en zoekt iemand die in de buurt van Sint Pancras woont, destijds zijn woonplaats.

Hij komt uit bij Peter de Wijn en belt hem op, en vertelt hem dat hij net zo zingt als Willy Alberti en Andre Hazes. Peter heeft nog een lied voor hem op de planken liggen; 'Ik verscheurde je foto' en hij neemt het nummer op met Bart v.d. Post.

Muziek opzoeken

Zoek op artiest of titel


Koos Alberts op Jouwradio