Jouwradio Luister online

Nieuwsarchief


Isabelle A en Koen Wauters na 25 jaar opnieuw in duet

Ruim 25 jaar geleden, in 1993 om precies te zijn, zongen Isabelle A en Koen Wauters live "Gelukkig zijn" van Ann Christy bij Margriet Aan Zee. Op dat moment hadden beide publiekslievelingen al een indrukwekkend aantal Tien Om Te Zien-klassiekers op hun palmares verzameld. Dat hun wegen zouden samenkomen was dus een kwestie van tijd, al was dit duet eenmalig voor tv en werd het nummer niet op single uitgebracht.

woensdag 6 februari 2019'Sophietje'-zanger Johnny Lion overleden

"Zij dronk ranja met een rietje, mijn Sophietje..." Met deze klassieker scoorde Johnny Lion in 1965 een grote hit. De Nederlandse zanger is op 31 januari op 77-jarige leeftijd overleden.

vrijdag 1 februari 2019Mathias Vergels lanceert derde single: "Wij alleen"

'Thuis'-acteur Mathias Vergels heeft na anderhalf jaar een nieuwe single uitgebracht. Na zijn vorige hits "Margeritha" en "Hotel mama", die veelvuldig op Jouwradio te horen waren, is er nu het nummer "Wij alleen". Samen met zijn beste vriend Manu Huylebroeck, Joes Brands en Ingrid Mank heeft Mathias het nummer zelf gecomponeerd.

zaterdag 26 januari 2019Amaryllis Temmerman en John Terra in duet

Amaryllis Temmerman en John Terra, die sinds enige tijd een gelegenheidsduo vormen, hebben samen een duet uitgebracht. Het nummer heet "Geef het maar toe" en klinkt wellicht bekend in de oren: het is namelijk een Nederlandstalige versie van de klassieker "How do you do", waarmee het Nederlandse duo Mouth & MacNeal in 1971/1972 een wereldhit had. De vertaling is geschreven door Amaryllis zelf.

donderdag 10 januari 2019De Grote Wens Band: 25 artiesten zingen samen voor het goede doel

"Je bent niet alleen" is het overkoepelende thema voor een reeks van acties van Essen For Life, een organisatie uit Essen die zich inzet voor het goede doel. Als startschot is onlangs een benefietsingle opgenomen door De Grote Wens Band, een gelegenheidscollectief van 25 bekende artiesten. Alle opbrengsten van dit nummer gaan naar het goede doel. De goede doelen die met de actie worden gesteund zijn Make A Wish Vlaanderen (die kleine en grote wensen van ernstig zieke kinderen vervullen) en Serafien Vzw (palliatieve thuisbegeleiding voor kinderen via het UZ Leuven).

vrijdag 14 december 2018


Verrassing: Udo onder de kerstboom

De kerstbomen zijn versierd, de lichtjes branden en de kerstslingers zijn opgehangen. De feestdagen zijn in aantocht! Onder de kerstboom op onze Jouwradio-redactie vonden wij alvast een mooi cadeau: het nieuwe Nederlandstalige kerstalbum van Udo. De titel van de cd is simpel: "Kerst".

zondag 9 december 2018Michael Lanzo zet de liefde centraal op nieuwe single

Door de eeuwen heeft de liefde al heel wat artiesten geïnspireerd. Liefde en geluk, elkaar graag zien, liefdesverdriet... het is allemaal zo herkenbaar dat ze het onderwerp vormen voor vele liedjes. Michael Lanzo gaat nog een stapje verder. Hij brengt op zijn nieuwe single een grote ode aan dit kleine maar zoveel zeggende woord: "Liefde".

woensdag 28 november 2018Will Tura op nummer 1 in de Vlaamse 100 Aller tijden 2018

De twaalfde editie van Jouwradio's Vlaamse 100 Aller tijden is ten einde. Gedurende de uitzending op 11 november werd onthuld welke liedjes dit jaar de meeste stemmen kregen van onze luisteraars. De lijst kende enkele grote verrassingen, waaronder een nieuwe nummer 1: "Eenzaam zonder jou" van Will Tura.

zondag 11 november 2018


Waarom Jouwradio?

  • 100% Nederlandstalige muziek
  • Altijd in digitale kwaliteit
  • Elke week nieuwe Nederlandstalige muziek
  • Eigen muziek- en nieuwsredactie
  • Alle beschikbare videoclips via de website


Stickerwinkel.com logo