Luister online

Bart Kaëll blikt terug en vooruit na veertig jaar in het vak

maandag 16 oktober 2023 om 20:50 uur | Jouwradio redactie

Maar liefst vier decennia staat Bart Kaëll al op de planken. Dat mag gerust een mijlpaal worden genoemd en vormt dan ook de perfecte gelegenheid om zowel terug te blikken als vooruit te kijken. Dat doet de zanger met een driedubbel album met daarop zowel zijn bekende klassiekers als nieuw materiaal.

Sinds hij in 1983 zijn eerste singles uitbracht, heeft Bart Kaëll een indrukwekkend oeuvre opgebouwd. "De Marie Louise", "Mooi weer vandaag", "Zeil je voor het eerst", "La Mamadora" en ga zo maar door: zijn grote hits kan iedereen meezingen. Nog altijd is hij één van de publiekslievelingen van ons land en zijn veertigjarig artiestenjubileum kan daarom ook niet zomaar voorbijgaan. Zijn fans worden getrakteerd op het deluxe album "40 jaar hits", dat onlangs verscheen en (toepasselijk) veertig nummers telt, verspreid over drie cd's.

Twee van die cd's bieden een overzicht van zijn grootste klassiekers, terwijl de andere schijf tien recentere en nieuwe liedjes bevat. Daaronder is ook zijn hitsingle "Wat is jouw geheim", waarmee Bart de afgelopen zomer heel Vlaanderen wist te betoveren. De nieuwe cd is onder de titel "Mijn geheim... zit binnenin" overigens ook apart te verkrijgen als exclusieve vinyl-LP.

Het najaar start Bart feestelijk met zijn gloednieuwe single "Winter van ons leven", die ook van het album afkomstig is. In dit nummer blikt de zanger terug op een rijkgevuld leven dat voorbij vliegt, maar tegelijk vooruit naar al het moois dat wellicht nog komen zal. Voor de single dook hij de studio in met niemand minder dan Miguel Wiels en Kurt Burgelman. Inmiddels werd ook een kleurrijke videoclip gemaakt, die werd opgenomen in de Werregarenstraat in Gent, beter bekend als het 'graffitistraatje'.


Bart Kaell
Winter van ons leven
Videoclip2023

Muziek opzoeken

Zoek op artiest of titel


Nieuw in de speellijst