Luister online

Jo Vally (65) viert 45-jarige carrière met '45/65'

dinsdag 7 mei 2024 om 10:30 uur | Jouwradio redactie

Jo Vally is nog steeds een klinkende naam in het Vlaamse muzieklandschap en dat al 45 jaar. De zanger, die in oktober zijn 65ste verjaardag vierde, vindt het echter voorzichtig tijd worden voor een conclusie. Hij trakteert zijn publiek op een (voorlopig laatste) nieuwe plaat met de toepasselijke titel "45/65".

Jo Vally verkocht in zijn carrière meer dan een miljoen albums in Vlaanderen en was de eerste Vlaamse artiest die het grootse Sportpaleis liet vollopen. Door de jaren heen scoorde hij een indrukwekkende reeks hits. Ook op 65-jarige leeftijd heeft hij nog niets aan populariteit ingeboet.

Het allereerste album van Jo werd ooit uitgebracht bij platenfirma CNR Records. Nu, 45 jaar later, keert hij terug naar dat vertrouwde nest en komt hij met een bijzondere nieuwe plaat: "45/65". Dit album bevat 13 gloednieuwe liedjes. Jo vertelt: "Het liefste wat ik doe, en dit al 45 jaar, is samen met muzikanten en vrienden nieuwe muziek maken, de studio induiken en op het podium staan. "45/65" is voor mij het zoveelste album in al die jaren, maar ik blijf ze allemaal koesteren. Het voelt toch altijd aan als bij de geboorte van een kindje. Dat nieuwe 'kindje' is toch weer zo speciaal. Dat heb ik ook met dit album. Het is het zoveelste, maar toch weer net iets anders. Ik ben er dan ook heel fier op!"

Bijzonder is dat Jo's nieuwe album niet alleen te verkrijgen is op cd, maar ook als dubbel-lp. De vinylversie bestaat, naast een lp met de 13 nieuwe liedjes, ook uit een lp met zijn grootste hits, zoals "Aan alle vrouwen", "In een droom zag ik je staan" en "Neem mijn hart".

Bij een nieuw album hoort natuurlijk ook een nieuwe single. Dat is "Dansen met jou" geworden, een cover van "Let's dance" van de bekende Nederlandse groep The Cats uit 1972. Het nummer vertoeft in de countrysferen en Jo maakt ermee duidelijk dat stilstaan geen optie is.

Op zondag 12 mei stelt Jo zijn nieuwe album voor in de orangerie van het Kasteel van Eernegem. Dan brengt hij de 13 nieuwe liedjes van "45/65" live met pianist en bassist. Vooraf zal er een heerlijke brunch worden verzorgd. Meer informatie hierover is te vinden op de Facebookpagina van Jo Vally.


Jo Vally
Dansen met jou
2024

Muziek opzoeken

Zoek op artiest of titel


Nieuw in de speellijst