Luister online

Karen Damen geeft zich bloot met openhartig lied uit eigen theatershow

donderdag 29 februari 2024 om 07:15 uur | Jouwradio redactie

Het is alweer zes jaar geleden dat Karen Damen haar solo-debuutalbum "Een ander spoor" uitbracht. Dat album werd een regelrecht nummer 1-succes, maar desondanks maakte de zangeres sindsdien geen nieuwe muziek meer. Tot nu! Naar aanleiding van haar theatervoorstelling, die ze momenteel opvoert, komt ze met een gloednieuwe en openhartige single: "ADHD".

De muzikale carriere van Karen Damen staat al enige jaren op een laag pitje. Wel nam ze in 2020 nog deel aan 'Liefde voor muziek' en is ze uitgegroeid tot een prominent televisiefiguur, onder meer als actrice in 'Familie' en 'Milo', als panellid in 'The masked singer' en als presentatrice van programma's als 'Wat zou jij doen'.

2024 is een bijzonder jaar voor Karen. Niet alleen wordt ze in oktober 50, ze trekt momenteel ook door Vlaanderen met een heuse 'one-woman-show', getiteld "De eerste keer". Het is Niels William (meer dan 25 jaar geleden de ontdekker van K3 en nu opnieuw haar manager) die haar hiervoor op het idee bracht. De show, die een jaar geleden al werd aangekondigd, werd uiteindelijk twee maanden uitgesteld, maar de premiere op 14 februari in de (uitverkochte) Arenberg in Antwerpen kreeg alvast lovende reacties.

De titel van de voorstelling verwijst naar het feit dat het de eerste keer is dat Karen helemaal alleen (enkel vergezeld door haar vaste pianist) op het podium staat. De vorige zomer gaf ze er op festival Parkies al een voorproefje van en ook mocht ze al eens het voorprogramma van Jan Jaap van der Wal verzorgen.

In "De eerste keer" staan uiteenlopende onderwerpen uit Karens persoonlijke leven centraal. Met het hart op de tong en met de nodige zelfspot trakteert ze haar publiek afwisselend op een lach en een traan. De show bevat ook een aantal muzikale intermezzo's, waaronder de nu verschenen single "ADHD". Het is een openhartig lied waarin Karen ons kennis laat maken met de chaos in haar hoofd. Het refrein luidt: "Ons Karen is niet zot, ze heeft gewoon ADHD". Een volledig nieuw album staat voorlopig overigens niet op de planning.

Wie de voorstelling graag wil bijwonen, kan nog op zaterdag 16 maart terecht in het Kursaal van Oostende en op woensdag 24 april opnieuw in de Arenberg in Antwerpen.


Karen Damen
ADHD
2024

Muziek opzoeken

Zoek op artiest of titel


Nieuw in de speellijst