Luister online

Amaryllis Temmerman viert haar twintigjarige carrière

zondag 4 februari 2024 om 16:01 uur | Jouwradio redactie

Met een deelname aan Eurosong en het uitbrengen van haar debuutalbum "In alle eenvoud" zette Amaryllis Temmerman in 2004 haar eerste stappen in de muziekwereld. Wat toen begon als een gedurfde sprong in het diepe, bleek het startschot van een indrukwekkende reis vol passie, creativiteit en doorzettingsvermogen. Exact twintig jaar later viert ze haar carrière met een gloednieuwe single.

De nieuwe single van Amaryllis heet "Nachtvlinders". Met deze song neemt de 48-jarige zangeres ons mee naar een wereld van bijzondere aantrekkingskracht op een onverwacht moment, ver weg van de kritische blikken en vooringenomenheid van de wereld om ons heen. De uitnodiging aan de luisteraars is duidelijk: laat je meevoeren voor één nacht, zwevend op de vleugels van Amaryllis' nachtvlinders. Een unieke ervaring, anders dan wat we voorheen van deze veelzijdige artieste hebben beleefd.

De tekst werd geschreven door Amaryllis zelf, terwijl de melodie van Michael Asnot (singer-songwriter en gitarist van Metejoor) haar woorden een harmonieuze omlijsting geeft. "Met Amaryllis werken voelde heel erg vertrouwd", vertelt Michael. "We konden het al snel met elkaar vinden en "Nachtvlinders" is het resultaat daarvan. Deze song schreef praktisch zichzelf door het herkenbare thema. De melodie vloeide eruit alsof hij geschreven moést worden."

De productie werd uitgevoerd door Tom Vanstiphout, die er een gedurfde en verfrissende stijl van gemaakt heeft. En dan is er nog de visuele dimensie, toegevoegd door de getalenteerde broer van Amaryllis, Bert Temmerman, in de vorm van een adembenemende videoclip. Hiermee wordt het avontuurlijke verhaal van "Nachtvlinders" niet alleen gehoord, maar ook subliem in beeld gebracht.

Na twee decennia viert Amaryllis niet alleen haar muzikale reis, maar ook de steun van haar toegewijde fans gedurende die periode. Het persoonlijke en authentieke karakter van haar muziek heeft een blijvende indruk gemaakt en blijft inspireren.


Amaryllis Temmerman
Nachtvlinders
Videoclip2024

Muziek opzoeken

Zoek op artiest of titel


Nieuw in de speellijst