Luister online

Snelle breidt met 'Achtentwintig' zijn succesverhaal uit

zaterdag 9 december 2023 om 12:27 uur | Jouwradio redactie

De naam Lars Bos doet misschien bij weinigen een belletje rinkelen, maar onder zijn artiestennaam Snelle kent inmiddels iedereen hem. Razend populair is hij, niet alleen in zijn eigen Nederland maar ook bij ons in Vlaanderen. Sinds hij vier jaar geleden doorbrak, schreef hij al een flinke reeks hitsingles en uitverkochte concerten op zijn naam. Zijn nieuwe album "Achtentwintig" is de volgende stap in dat grote succes.

In het huidige muzieklandschap van de Lage Landen is Snelle inmiddels een vaste waarde. Na zijn eerste grote hits "Reünie" en "Smoorverliefd", die tientallen miljoenen keren werden gestreamd, wist hij zijn status dankzij duetten met Suzan en Freek ("De overkant"), Maan ("Blijven slapen") en Metejoor ("Kijk ons nou") steeds verder te verstevigen. Onlangs kreeg hij in de talkshow 'De tafel van Gert' een multi-platina plaat uitgereikt voor al zijn successen in Vlaanderen tot nu toe.

Snelle had begin dit jaar aangekondigd dat hij zijn discografie aanzienlijk verder aan zou vullen en hij hield woord. Zijn nieuwe album heet "Achtentwintig" en is (net als zijn succesvolle album "Vierentwintig", dat vier jaar geleden verscheen) een verwijzing naar zijn leeftijd. Met het album snijdt de zanger een nieuw hoofdstuk aan waarbij hij zijn vertrouwde muzikale succesingrediënten verpakt tot ijzersterke nummers die meteen in je hoofd blijven zitten. De ervaring van uitverkochte concerten in clubs, theaterzalen en op festivalpodia heeft hij vakkundig verwerkt in zijn nieuwe songs. Een aantal daarvan werden overigens al eerder op single uitgebracht. Denk bijvoorbeeld aan "Ruggengraat" (een samenwerking met Kraantje Pappie), "Terugweg", "Vijf voor twaalf" en "Radio". Daarnaast bevat het album duetten met onder anderen Miss Montreal, Thomas Acda, Josylvio en Jonna Fraser.

"Ik schreef het album de afgelopen twee jaar", zegt Snelle. "Het gaat over volwassen worden, liefde en onzekerheid. Wat de muziek betreft is het inderdaad erg uiteenlopend. "Vierentwintig" bracht ik uit in 2019 en voor dit album werkte ik opnieuw samen met dezelfde mensen. Dat gaf mij hetzelfde gevoel, alleen vind ik het nu nog iets beter klinken", voegt hij er lachend aan toe.

Terwijl in Nederland "Hoodiedate" en "September" als nieuwe singles werden gelanceerd, is dat in Vlaanderen "Vandaag is van mij". In het kader van het nieuwe album trekt Snelle volgend jaar met zijn Lieve Jongens Band op tournee. Het concert op 4 mei 2024 in Trix Antwerpen is ondertussen, net als de rest van de concerten, uitverkocht.


Snelle
Vandaag is van mij
2023

Muziek opzoeken

Zoek op artiest of titel


Nieuw in de speellijst