Luister online

20 jaar 'Allemaal': Wim Soutaer geeft jubileumconcert

donderdag 23 november 2023 om 08:00 uur | Jouwradio redactie

Met een rode viltstift staat vrijdag 24 november 2023 al een tijdje omcirkeld in de agenda van Wim Soutaer. De sympathieke Hallenaar viert die avond de twintigste verjaardag van "Allemaal", de hitsingle waarmee het voor hem allemaal begon. Hij doet dat met een exclusief jubileumconcert.

"De meesten zijn het al vergeten, maar eigenlijk ben ik al vanaf mijn dertiende bezig met muziek", vertelt Wim. "Op die leeftijd was ik zanger van ons schoolbandje State of Mind. Na onze split heb ik zeven jaar rondgetrokken langs jeugdhuizen en festivals met mijn groepje Bodhi. In 2000 nam ik deel aan de Soundmixshow, maar de grote doorbraak kwam drie jaar later met 'Idool'. In de eerste editie werd ik derde, na Natalia en Peter Evrard. Met mijn zelfgeschreven nummer "Allemaal" scoorde ik in de zomer meteen goud en een nummer 1-hit. Ondertussen zijn we twintig jaar later, vier albums verder en is het nog steeds fijn om op het podium te staan en nieuwe muziek uit te brengen."

Het twintigjarig jubileum van "Allemaal" kan natuurlijk niet geruisloos passeren en daarom geeft Wim, samen met zijn liveband, een verjaardagsconcert. Dat vindt komende vrijdag (24 november) plaats in GC Den Egger in Scherpenheuvel. De zanger is alvast laaiend enthousiast: "Het is een prachtige concertzaal waar we in de beste omstandigheden al mijn solonummers van de voorbije twee decennia live spelen met de muzikanten. Een uniek gegeven dat we ook nog eens combineren met mijn nieuwe single."

Die feestelijke nieuwe single heet "Ik drink op jou". Het is een knap liefdesliedje verpakt in een modern jasje met een eigentijdse productie door Jérémie Vrielynck. "Solo zijn Nederlandstalige popsongs al jaren mijn handelsmerk", benadrukt Wim. "Op één of andere manier heb ik de gave dat ik die vlot kan schrijven. Ook dit muziekgenre ligt mij goed, waarbij we steeds op zoek gaan naar frisse nummers. Vooraf ligt de lat hoog, maar ik denk dat we met "Ik drink op jou" weer geslaagd zijn in ons opzet."


Wim Soutaer
Ik drink op jou
2023

Muziek opzoeken

Zoek op artiest of titel


Nieuw in de speellijst