Luister online

Gunther Neefs lanceert zijn album 'De kracht van muziek'

vrijdag 26 mei 2023 om 14:30 uur | Jouwradio redactie

Dat Gunther Neefs over één van de warmste stemmen van Vlaanderen beschikt, is al jaren een feit. Ook na ruim drie decennia op de planken weet hij er nog altijd indruk mee te maken, zo bewees de sympathieke Mechelaar de afgelopen periode in 'Liefde voor muziek'. Vandaag verscheen zijn nieuwe album "De kracht van muziek".

"De kracht van muziek" telt maar liefst twintig nummers. Het is enerzijds een overzichtsalbum met klassiekers als "Ik blijf bij jou", "Ik stap eruit", "Ik laat me gaan", "Daarom zeg ik nee" en "Hier in dit land", maar er is zeker ook nieuw werk op te ontdekken. De zeven liedjes die Gunther ten gehore bracht in 'Liefde voor muziek' ontbreken bijvoorbeeld niet.

Gunther was in het populaire televisieprogramma duidelijk één van de smaakmakers. Met zijn verrassende interpretaties van onder meer "Wat een wonder" (Stef Bos), "Waterval" (K3) en "1 op een miljoen" (Metejoor) slaagde hij erin een nieuw publiek aan zich te binden.

Zijn cd wordt verder aangevuld met twee gloednieuwe nummers, die beide geschreven werden door de Nederlandse tekstschrijfster Belinda Meuldijk (verantwoordelijk voor bijna alle grote hits van Rob de Nijs). De titelsong "De kracht van muziek" is inmiddels naar voren geschoven als Gunthers nieuwe zomersingle.

Voor wie Gunther eens met zijn liveband aan het werk wil zien, is er de komende maanden voldoende gelegenheid. De 57-jarige zanger brengt de zomer door op diverse openluchtpodia in het hele land; een overzicht hiervan is te zien op zijn website guntherneefs.be. Op zondag 24 september zal hij bovendien een concert geven in De Roma in Antwerpen.


Gunther Neefs
De kracht van muziek
2023

Muziek opzoeken

Zoek op artiest of titel


Nieuw in de speellijst