Luister online

Copacabana

Mathiz

Uitgebracht in 2024

Duurt 03:34

122 keer gedraaid
Vorige keer:
24-04-2024 om 10:18 uur

Volgende keer (schatting):
24-04-2024 +/- 20:00 uur
Stem op deze single in de Dag Top 3 Kijk de videoclip

Biografie Mathiz

Het Mathiz-verhaal begon zichzelf te schrijven in de zomer van 2003. Zanger Gunter zou opnieuw toegeven aan zijn passie voor muziek en begon onder de naam "Mathiz" opnieuw op te treden na andere muzikale omzwervingen. Hij werkte een hele reeks gesmaakte optredens af, toen solo en enkel met begeleiding van muziekband.

Enkele maanden later komt hij Raf Van Brussel tegen. Na enkele gesprekken is het snel duidelijk en besluit Raf hem een handje te helpen en schrijft voor hem, samen met Elisabeth Eriksson, het lied "For my absent friends" dat meteen een inzending zal worden voor Eurosong 2004. Jammer genoeg valt het lied uit de TV-selectie. Toch gaat het niet onopgemerkt voorbij en is het o.a. te horen tijdens een live gesprek op Radio 2 in het programma "Viva Vlaanderen".

Wanneer Gunter, later in het jaar, ook de link met Sabien Tiels legt ziet hij het allemaal wat groter. Onder impuls van Sabien besluit hij vanaf dan ook actief aan zijn liedjes mee te werken en schrijft hij voor de meeste van zijn songs de teksten zelf. De eerste single "Dromer" komt er in 2006, een lied dat hij schrijft met Raf Van Brussel.

Muziek opzoeken

Zoek op artiest of titel


Videoclip

Mathiz op Jouwradio