Luister online

Garry Hagger beleeft de zomer op het podium en op de fiets

dinsdag 2 juli 2024 om 15:00 uur | Jouwradio redactie

Ondersteund door zijn liveband en met zijn nieuwe single 'Zomerlicht' is Garry Hagger helemaal klaar voor een goedgevulde topzomer. "Voor mij is dit de mooiste tijd van het jaar", lacht de Oost-Vlaamse zanger. En niet alleen op muzikaal, maar ook op sportief vlak: "Want tussen de optredens door ga ik fietsen, is er de Tour de France en in augustus de Olympische Spelen waar er ook wordt gekoerst!"

Na 'Horizon', zijn meest succesvolle single van de afgelopen jaren, heeft Garry Hagger nu voor een sterke opvolger gezorgd. Voor 'Zomerlicht' werkte hij opnieuw samen met het team van de Nederlandse succesproducer Oliver (de la) Rosa. "Vanaf het eerste moment hadden wij een fantastische klik", vertelt Garry daarover. "Oliver en zijn gasten zijn wel wat jaren jonger, maar hebben wel al gigantisch veel ervaring met het componeren en produceren. 'Horizon' was het eerste resultaat van onze samenwerking en werd één van de meest gedraaide nummers uit mijn carrière. Nog steeds trouwens en daar ben ik iedereen ontzettend dankbaar voor. Er gaat geen dag voorbij of ik word door mensen aangesproken hoe tof ze 'Horizon' vinden. Ook heel wat collega-artiesten hebben mij al een berichtje gestuurd om mij te feliciteren met dat nummer. Het feit dat ik samen met mijn team zoiets mag meemaken, doet ontzettend deugd. Die warme reacties doen me terugdenken aan de hoogdagen van 'Het allermooiste', een periode die ik nog steeds koester."

Net als 'Horizon' past ook de nieuwe single 'Zomerlicht' perfect in de Garry Hagger 3.0-richting die twee jaar geleden werd opgestart. De singles 'Alles wat ik wil', 'Alleen bij haar' en 'Kom bij mij' waren de perfecte opwarmers voor 'Horizon' en 'Zomerlicht'. "Stuk voor stuk zijn dat liedjes waar ik mij goed bij voel en waarbij ik merk dat ze ook een groot publiek raken", zegt Garry enthousiast.

Wie weet heeft 'Zomerlicht' wel magische krachten en kunnen we inderdaad nog van een mooie zomer genieten. "Het is opnieuw een krachtige, positieve feelgood-song geworden, met heel veel power en energie, precies hoe ik mij momenteel voel en in het leven sta", aldus Garry. "Het is die positiviteit die we allemaal een beetje nodig hebben, zeker als je terugblikt op de afgelopen maanden met alleen maar regen. Ik heb dit voorjaar meer op mijn rollen gereden dan op mijn koersfiets in de buitenlucht. Als ik de mensen zo hoor, snakken we allemaal naar beter weer. Naast muziek maken en optreden, ben ik inderdaad nog steeds een fervente fietser. Met de Tour de France en de Olympische Spelen in het vooruitzicht breken er mooie tijden aan. Als een Belg als eerste over de streep bolt en z'n handen in de lucht, kan je 'Zomerlicht' inderdaad perfect draaien!"


Garry Hagger
Zomerlicht
2024

Muziek opzoeken

Zoek op artiest of titel


Nieuw in de speellijst