Luister online

Sprookjesachtig duet is voorproefje voor musical over Jeanne d'Arc

zaterdag 1 juni 2024 om 17:00 uur | Jouwradio redactie

De komende zomer staan Lotte Stevens en Pieter Jan De Paepe, twee van Vlaanderens strafste stemmen, samen op de planken in de musicalproductie 'Jeanne d'Arc'. Veelbelovend is hun betoverende duet 'We vieren de liefde', dat alvast als voorproefje werd uitgebracht.

De musical 'Jeanne d'Arc' vertelt het legendarische verhaal van een Franse heldin die opklom van boerenmeisje tot legeraanvoerder tijdens de Honderdjarige Oorlog. Haar strijd, moed en opoffering maakten haar tot een icoon. De voorstelling, een productie van Historalia Productions, zal gespeeld worden op een sprookjesachtige locatie: het domein van het 14de-eeuwse kasteel de Merode in Westerlo. Lotte Stevens neemt de titelrol op zich, terwijl Pieter Jan De Paepe in de huid zal kruipen van nobelman/ridder Jean de Metz.

Hoewel de musical pas vanaf 15 augustus is te zien, is de vooruitgeschoven single 'We vieren de liefde' alvast een succes. Met dit meeslepende duet wisten Lotte en Pieter Jan inmiddels al meermaals op te duiken in Jouwradio's Dag Top 3. De tekst werd geschreven door Jelle Cleymans en de muziek door Sam Gevers.

Actrice en zangeres Lotte Stevens schitterde eerder in grote musicalproducties als 'Evita', 'Rubens', '40-45' en 'Red Star Line' en speelt daarnaast sinds 2021 de rol van superheldin Mega Mindy. De veelzijdige Pieter Jan De Paepe is frontman bij zijn eigen band Made in Purple, zanger/gitarist bij de Spaanstalige rockband Idiomás en blies afgelopen zomer nog iedereen omver als Pater Damiaan in de gelijknamige, gelauwerde musical aan de basiliek van Scherpenheuvel.


Pieter Jan De Paepe en Lotte Stevens
We vieren de liefde
Videoclip2024

Muziek opzoeken

Zoek op artiest of titel


Nieuw in de speellijst