Luister online

Sam Gooris zorgt weer voor vrolijke meezinger, zoon Kenji ontwierp singlehoes

woensdag 29 mei 2024 om 00:30 uur | Jouwradio redactie

Maar liefst negen jaar na zijn vorige solosingle 'Dansen op de tafels' is publiekslieveling Sam Gooris eindelijk terug met nieuw werk. Met het vrolijke 'Arrivederci' trakteert de 51-jarige zanger ons op een meezinger van formaat. En met succes, want het nummer prijkte al enkele dagen op de eerste plaats van onze Dag Top 3.

Wie goed luistert, zal in 'Arrivederci' een bekend deuntje kunnen herkennen. Het is namelijk een Nederlandstalige bewerking van 'It's not the same anymore', een lied dat in 1988 geschreven werd door de tweelingbroers Eddy en Danny Van Passel. Onder anderen de Molukse zanger Hallatu en het Nederlandse damestrio Barbarella boekten er succes mee. En nu, 36 jaar na het origineel, is het de beurt aan Sam Gooris.

Sams eigentijdse versie van het nummer kwam tot stand onder impuls van zijn vrouw Kelly Pfaff, die al een tijdje zijn management verzorgt. "In de auto, onderweg met kameraden, maken wij er soms een sport van om beurtelings muziek te spelen", vertelt Sam. "Toen ik Barbarella draaide, een van mijn lievelingsnummers, merkte ik in de wagen heel veel enthousiasme. Ik kwam thuis en zei tegen Kelly: "Schat, misschien moet ik daar eens een Vlaamse versie van maken." Kelly belde meteen naar de broers Van Passel, die het origineel hebben gemaakt en waar ik al jaren goed mee bevriend ben. Die mannen hadden voor mij de Vlaamse tekst al klaarliggen. Echt waar! Een paar dagen later zaten we in de studio en was 'Arrivederci' ingeblikt."

Sam is ongelofelijk blij en tevreden met het eindresultaat: "Het is een moderne song geworden, heel herkenbaar en catchy. 'Arrivederci' is een van de dingen die veel worden gezegd als mensen afscheid nemen van elkaar. Het zit ook verdoken in mijn taalgebruik. Ik kan niet wachten om het op de optredens te brengen, maar ik denk dat de radio en de doorsnee muziekliefhebbers er ook heel blij mee zijn."

Naast het nummer zelf is Sam dubbel zo trots op de singlehoes. Die werd ontworpen door zijn 22-jarige zoon Kenji. "Hij zit in zijn tweede jaar Multimedia. We hebben hem gevraagd of hij geen zin had om eens te proberen zo'n hoesje te ontwerpen. Met het nodige voorbehoud liet hij thuis het resultaat zien. Prachtig, ook al blijft hij daar zelf heel nuchter en bescheiden bij. Ik ben trots op mijn gezin. Op mijn beide kinderen. Als vader doet het uiteraard iets wanneer je zoon je singlehoes ontwerpt. Ja, ik ben al jaren een gelukkige, dankbare mens. Ik kus mijn twee pollekes met wat mij allemaal overkomt en hoop dat het nog lang mag blijven duren."


Sam Gooris
Arrivederci
2024

Muziek opzoeken

Zoek op artiest of titel


Nieuw in de speellijst