Luister online

Walter Grootaers brengt twee nieuwe singles tegelijk uit

donderdag 23 mei 2024 om 14:48 uur | Jouwradio redactie

Walter Grootaers is 69 en kan inmiddels een boek met vele hoofdstukken schrijven. Hij heeft al een en ander meegemaakt: als zanger van De Kreuners, als presentator op tv en radio, in de politiek en in zijn privéleven. Zeer veel prachtige momenten, maar soms ook andere. Maar als de eeuwige optimist die hij is, kan Walter daar met een warm gevoel en grote mildheid op terugkijken. En daar voegt hij nu een bijzonder hoofdstuk aan toe.

Walter schreef de afgelopen jaren Nederlandstalige teksten op een aantal van zijn favoriete nummers van onder anderen Warren Zevon, Elton John, Chrissie Hynde en Johnny Hallyday. Dieper, gevoeliger en intiemer dan we van hem gewoon zijn. Met verschillende topmuzikanten heeft hij de voorbije jaren die nummers af en aan opgenomen. Axl Peleman leidde als producer alles in goede banen.

Het volledige album komt er na de zomer aan. Maar geduld heeft zijn grenzen en daarom heeft Walter ervoor gekozen alvast niet één, maar twee nieuwe singles uit te brengen: "Iedere dag" en "Plaats in je hart".

"Plaats in je hart" was het allereerste nummer waar Walter in 2020 een nieuwe tekst op schreef. De originele versie ("Keep me in your heart" van Warren Zevon) stamt uit 2003 en heeft voor Walter een erg belangrijke betekenis: "Tijdens de covid-lockdown zag ik de beelden uit Italië en Amerika, van duizenden mensen die begraven werden zonder afscheid te kunnen nemen. Dat deed me denken aan dit nummer."

"Iedere dag" is dan weer een vrolijker nummer, gebaseerd op "The doodle song" van Frankie Miller uit 1977. Het is een nummer dat helemaal aansluit bij hoe we Walter het beste kennen; als eeuwige optimist die, ondanks sommige tegenslagen, toch met een warm gevoel naar de toekomst kijkt. Hij heeft voor deze single samengewerkt met bekende namen als Joost Zweegers, Ruben Block, Mario Goossens en Stef Kamil Carlens, die elk hun steentje hebben bijgedragen. Walter: "Iedere dag" is de laatste song die we hebben opgenomen, waarna iedereen na die topsessie dansend naar zijn auto liep."


Walter Grootaers
Iedere dag
2024

Muziek opzoeken

Zoek op artiest of titel


Nieuw in de speellijst