Luister online

Laura Omloop brengt licht in het donker

vrijdag 3 mei 2024 om 16:45 uur | Jouwradio redactie

Op haar nieuwe single "Licht in het donker" belicht Laura Omloop de kracht van het koesteren van dierbare herinneringen, zelfs wanneer geliefden niet langer fysiek bij ons zijn. "Deze song is voor iedereen die eens een lichtje nodig heeft in het donker", aldus de zangeres die op 18 mei haar 25ste verjaardag viert.

Voor Laura zelf is haar nieuwste single vooral een emotionele reis met herinneringen aan haar grootvader. Een man wiens vuurtje misschien gedoofd is, maar die nog altijd een onuitwisbare vonk in haar hart achterlaat. "Onze tijd samen was veel te kort, maar ik voel dat hij alles met me samen bewandelt", vertelt ze. "Hij is mijn lichtje in het donker".

Laura's boodschap van verlies, liefde en voortdurende verbondenheid is een gevoel waarin veel mensen zich kunnen inleven. "Licht in het donker" is dan ook niet alleen een eerbetoon aan haar grootvader, maar tegelijk ook een geschenk aan iedereen die geliefden heeft verloren. Het nummer herinnert ons eraan dat terwijl het leven vol veranderingen en uitdagingen is, de herinneringen die we koesteren een eeuwig licht kunnen werpen, zelfs in de diepste duisternis.

Met een stem die recht uit het hart komt, brengt Laura een ontroerend lied van troost en hoop voor iedereen die zich ooit verloren heeft gevoeld. Opdat herinneringen altijd mogen leven in ons hart.

De tekst van het nummer schreef Laura samen met Arne Vanhaecke, terwijl de muziek gecomponeerd werd door Jan Vankeerberghen. De bijhorende videoclip toont beelden van Laura's live-optredens tijdens de Student Kick-Off in Gent en het Yukatan Festival in Bierbeek.


Laura Omloop
Licht in het donker
Videoclip2024

Muziek opzoeken

Zoek op artiest of titel


Nieuw in de speellijst