Luister online

Milo Claesen stelt debuutalbum 'Eigen spoor' voor

zondag 28 april 2024 om 16:54 uur | Jouwradio redactie

Op vrijdagavond 17 mei zal singer-songwriter Milo Claesen in jeugdcentrum De Bilding in Bilzen zijn debuutalbum "Eigen spoor" voorstellen. Het belooft een gevarieerd en diepgaand album te zijn dat zijn veelzijdigheid als artiest weerspiegelt. Als voorproefje is alvast de single "Alles is beter" uitgebracht.

Geboren en getogen in het Limburgse Munsterbilzen ontdekte Milo Claesen op jonge leeftijd zijn passie voor muziek. Al vanaf 16-jarige leeftijd maakte hij met zijn unieke stemgeluid deel uit van verschillende bands. Aanvankelijk maakte hij Engelstalige pop-rock.

Milo's liefde voor Nederlandstalige muziek ontstond toen hij in 2015 de rol van Judas vertolkte in de Nederlandstalige productie van de rockmusical "Jesus Christ Superstar". Deze ervaring bleek een keerpunt te zijn in zijn artistieke ontwikkeling en inspireerde hem om zijn creatieve horizon te verbreden. In 2017 begon Milo met het schrijven van Nederlandstalige nummers, waarbij hij zich liet inspireren door de muziek uit de jaren 70 en 80, met specifieke invloeden van instrumenten zoals het Hammond-orgel en de synthesizer.

In november 2023 werd begonnen met het opnemen van zijn debuutalbum "Eigen spoor". Het album bevat negen zelfgeschreven Nederlandstalige nummers die een inzicht bieden in zijn artistieke visie en persoonlijke groei. Voorbeelden hiervan zijn de single "Alles is beter" en het betoverende "Niets is eeuwig", dat mede geschreven werd door Mary Boduin (tekstschrijfster van Ann Christy en vele andere artiesten). De opnames vonden plaats in de bekende FOF studio in Houffalize, waar Milo samenwerkte met de getalenteerde producer Frank Van Bogaert om een meeslepende luisterervaring te creƫren.

"Eigen spoor" verschijnt niet alleen digitaal, maar ook op cd en vinyl. Het album wordt op 17 mei voorgesteld met een liveshow in Bilzen, waarbij het publiek wordt meegenomen op een boeiende muzikale reis.


Milo Claesen
Alles kan beter
2024

Muziek opzoeken

Zoek op artiest of titel


Nieuw in de speellijst