Luister online

Mathieu en Guillaume reizen terug naar Plettenberg

donderdag 18 april 2024 om 08:00 uur | Jouwradio redactie

Met het prachtige "Plettenberg" maakten Mathieu en Guillaume in het najaar van 2017 grote indruk. Het was het titelnummer van hun derde album en bovenal een eerbetoon aan een veel te vroeg overleden vriend. Nu, zes en een half jaar later, hebben de twee broers uit Oelegem er een vervolg op gemaakt: "Terug naar Plettenberg". Net als toen draagt Stef Bos zijn steentje bij.

Negen jaar geleden is het intussen, dat Guillaume Engels in maart 2015 zijn beste vriend Nicolas verloor na een tragisch ongeval in Zuid-Afrika. De destijds nog maar 29-jarige jongeman kwam om het leven tijdens een avontuurlijke canyoning-expeditie in Plettenberg Bay. Guillaume, die er zelf niet bij was, reisde nadien af naar de plaats van het ongeval om zijn verdriet een plek te kunnen geven. Hij vond er de inspiratie voor het lied "Plettenberg", een eerbetoon aan Nicolas.

Guillaume stuurde het nummer door naar Stef Bos, die in Zuid-Afrika woont en de tekst op zijn beurt aanvulde met een prachtige strofe in het Afrikaans: “dit kan die einde van die wereld wees, of die begin van jou geluk”. Terugblikkend op deze zin vertelt Guillaume: "Ik heb gekozen voor het tweede. Een lied is een momentopname. Ik verloor mijn beste vriend, maar kwam hem opnieuw tegen in andere dingen. Daarom neem ik jullie vandaag terug mee naar Plettenberg met een gevoel van dankbaarheid, nu ik besef dat 'hy vir altyd met my saam sal reis'."

Met deze laatste zin verwijst Guillaume naar de nieuwe single "Terug naar Plettenberg", die een vervolg is op het eerbetoon van zes en een half jaar geleden. Opnieuw is hiervoor de samenwerking gezocht met Stef Bos, die het nummer inleidt en er ook op meezingt. Bijzonder is ook de bijhorende hoes: daarop prijkt een pentekening van Mathieu, gebaseerd op een foto van de moeder van Nicolas samen met haar zoon in Plettenberg.


Mathieu en Guillaume en Stef Bos
Terug naar Plettenberg
2024

Muziek opzoeken

Zoek op artiest of titel


Nieuw in de speellijst