Luister online

Sergio trakteert fans terug op Nederlandstalig werk

maandag 15 april 2024 om 07:30 uur | Jouwradio redactie

Dat showman Sergio Quisquater van alle markten en muziekgenres thuis is, is al lang geen geheim meer. Van pop tot dance wave en van ballads tot carnavalshits: op muzikaal vlak verveelt hij nooit. Op zijn nieuwe single "Bang en verscheurd" is opnieuw de gevoelige snaar aan de beurt.

Energie en humor met hopen, nooit een blad voor de mond en zeker niet bang om met zichzelf te lachen: dat is Sergio ten voeten uit. Het is dan ook geen wonder dat de inmiddels 58-jarige rasentertainer zo populair is en blijft. Zijn hits (zoals "Alleen bij jou", "Je eigen leven" en "Ik laat je los") behaalden op Spotify al zo'n twee miljoen streams en zijn jaren 90-successen met Touch of Joy zijn daarbij niet eens meegerekend.

Met elke nieuwe release weet Sergio telkens weer te verrassen. Zijn recente singles "Supermagnifique" en "Someday" waren Engelstalig, maar nu keert hij terug naar het Nederlandstalige werk. "Ik hou van afwisseling, en mijn publiek ook. Veel mensen vroegen al een tijdje: 'Hé Sergio, wanneer ga je nog eens een Nederlandstalige single uitbrengen?', en daar wou ik graag gehoor aan geven, maar alleen als het écht de moeite was natuurlijk", aldus de sympathieke ereburger van Lubbeek.

En of de nieuwe single de moeite is. De doorleefde, goudeerlijke tekst van "Bang en verscheurd" werd geschreven door meesterschrijver Bart Herman, met wie Sergio al veertig jaar bevriend is. En door de sfeervolle productie van Yannic Fonderie en Sergio zelf worden zijn straffe vocale kwaliteiten nog maar eens in de verf gezet.

"Bang en verscheurd" is eigenlijk meer dan een ballad; het is een Sergio zoals je hem nog niet eerder hoorde. Het nummer is dan ook een waardevolle aanvulling in zijn boeiende oeuvre.


Sergio Quisquater
Bang en verscheurd
2024

Muziek opzoeken

Zoek op artiest of titel


Nieuw in de speellijst