Luister online

Margriet Hermans viert haar zeventigste verjaardag en start theatertour met Celien

zondag 17 maart 2024 om 07:45 uur | Jouwradio redactie

Groot feest vandaag voor een van Vlaanderens meest geliefde mediafiguren: niemand minder dan Margriet Hermans viert haar zeventigste verjaardag! En dat doet ze op een prominente en originele manier, namelijk met de première van haar theatershow 'Kwestie van DNA', die ze samen met dochter Celien opvoert in Turnhout.

Margriet is dan wel een zeventiger geworden, een rustiger leven is zeker nog niet aan haar besteed. Integendeel: ze is springlevend en nog lang niet weg te denken uit de entertainmentwereld. Haar televisiewerk, muziek en humor worden al vele jaren door een groot publiek gewaardeerd.

De zangeres en presentatrice vond haar verjaardag het ideale moment om een nieuwe theatertournee op gang te trappen, waarmee ze de komende periode langs de Vlaamse podia zal reizen. In 'Kwestie van DNA', zoals de voorstelling heet, staat ze samen op de planken met haar dochter Celien. Bijgestaan door live-muzikanten en met de nodige interactie met het publiek zullen zij toffe verhalen, voorzichtige toekomstdromen en veel muziek ten gehore brengen. Hun thuisstad Turnhout heeft vandaag toepasselijk de primeur.

Dat de stemmen van de getalenteerde moeder en dochter prachtig bij elkaar passen, bleek al uit duetten als "Samen leven" (2019), "Voor het leven voor elkaar" (2020) en "Vechter" (2022) en wordt opnieuw bewezen met "Dezelfde boom", dat onlangs op single verscheen. Dit gevoelige duet is afkomstig van Margriets succesvolle album "Spiegelbeeld", dat twee jaar geleden al werd uitgebracht. Onder anderen de Nederlandse muzikant Koen Jansen (beter bekend als Diggy Dex) schreef aan het nummer mee.

Behalve in Turnhout is de theatershow 'Kwestie van DNA' nog in verschillende andere steden te zien. Meer info hierover is te vinden via de website van Margriet: www.margriethermans.eu/


Margriet Hermans en Celien
Dezelfde boom
2022

Muziek opzoeken

Zoek op artiest of titel


Nieuw in de speellijst