Luister online

Jong talent Marc Floor kaart op nieuwe single milieuproblemen aan

vrijdag 23 februari 2024 om 22:30 uur | Jouwradio redactie

Een veelbelovend muzikaal talent is hij sowieso: de 17-jarige Nederlandse zanger Marc Floor. We kennen hem onder meer van zijn hit "Kapitein", waarmee hij vorig jaar opdook in Jouwradio's Dag Top 3. Naast zijn zangactiviteiten is hij echter ook ambassadeur van het Nederlandse Wereld Natuur Fonds en dat is op zijn nieuwe single duidelijk te merken.

Marc Floor ten Brinke (of kortweg Marc Floor) heeft een grote passie voor muziek, die hij al in zijn kindertijd achter de piano ontwikkelde. In 2021 schopte hij het tot de finale van 'The Voice Kids' en sindsdien is hij op muzikaal vlak sterk gegroeid. De vele uren die de jonge zanger de laatste jaren in de studio heeft gezeten hebben hun vruchten afgeworpen: verschillende van zijn songs behaalden al meer dan een miljoen streams. Tussendoor deed hij ook al aardig wat podiumervaring op.

Buiten muziek om vindt Marc Floor het belangrijk om zich in te zetten voor goede doelen. Zo komt hij namens stichting Compassion in actie tegen kinderarmoede in Afrika en is hij ambassadeur van het Nederlandse Wereld Natuur Fonds. Met zijn nieuwe single "Wat blijft er over" wil de Apeldoorner zijn zorgen over de staat van de aarde en de milieuproblematiek onder de aandacht brengen.

Het nummer werd al een tijdje geleden geschreven, maar kreeg een bijzonder karakter toen de zanger in dialoog ging met het WWF-Nederland. "Ik ben ontzettend blij dat onze paden zijn gekruist, en dat de Nederlandse afdeling van het Wereld Natuurfonds mijn nieuwe song steunt", vertelt hij. "Ik hoop dat we samen nóg meer aandacht kunnen creëren voor het klimaat en hoe we er allemaal ons steentje kunnen bijdragen."

Onlangs verscheen de single digitaal op het Lieve Jongens-label van Snelle. Speciaal voor het verschijnen ervan maakt Marc Floor een YouTube-serie waarbij hij langsgaat bij verschillende jongeren die zich met innovatieve initiatieven inzetten voor het milieu. Zo leert hij bijvoorbeeld meer over hoe je van bananenschillen kleding kunt maken.


Marc Floor
Wat blijft er over
Videoclip2024

Muziek opzoeken

Zoek op artiest of titel


Nieuw in de speellijst