Luister online

Lisa Del Bo is fier op nieuwe single 'Adem'

vrijdag 26 januari 2024 om 19:30 uur | Jouwradio redactie

Weinig zangeressen in Vlaanderen zijn zo veelzijdig als Lisa Del Bo. Wie haar carrière onder de loep neemt, vindt daarvan het bewijs. Denk bijvoorbeeld maar aan klassiekers als "Vlinder" en "Liefde is een kaartspel", haar succesvolle fifties- en sixties-repertoire en jaarlijks uitverkochte kerst- en kerkconcerten. Met haar nieuwste single "Adem" toont de Bilzerse zich opnieuw van een andere kant.

Het lot voor haar nieuwe single legde Lisa in handen van Jérémie Vrielynck, die bezig is een steeds grotere reputatie te verwerven als liedjesschrijver en producer voor talloze Vlaamse artiesten. Ondanks het leeftijdsverschil van 39 jaar was er meteen een klik tussen de twee.

"Ik had geen idee waar ik me aan kon verwachten. Het was een beetje blindvaren", vertelt Lisa. "Ik ben nog steeds onder de indruk van de manier waarop hij het aanpakte. Ik voelde onmiddellijk dat het goed zat toen we de eerste keer afspraken in zijn studio. Ik zei: "Jérémie, hier ben ik. Dit zijn enkele liedjes die ik leuk vind, maar verder krijg jij vrij spel." Toen hij mij de demo van "Adem" doorstuurde, was ik helemaal mee. Het is een frisse no-nonsense popsong die een blijheid uitstraalt. Dat is de manier waarop Jérémie als jonge kerel naar mij kijkt en hoe hij mij muzikaal aanvoelt. Ik vind het geweldig!"

Toen Lisa de demo van "Adem" liet horen aan haar man Joske, was ze aangenaam verrast: "Hij zei: "Ook al is het universeel, de tekst is precies op mijn lijf geschreven." Ik wist meteen wat hij bedoelde, want het klopt dat de adem, als in 'de steun' van mijn man, na 42 jaar huwelijk mij nog steeds een goed gevoel geeft. Ik ken Joske al van toen ik 14 was, maar toen waren we nog geen koppel. Hij ging liever de wereld verkennen. Op nieuwjaarsdag hebben we elkaar, vele jaren later, teruggevonden. Toevallig, toen ik mijn jongere zus ging ophalen in een discotheek. Het terugvinden van iemand die je uit het oog verloren bent, daar gaat "Adem" over en in mijn geval is dat dus mijn man. Een toevallige situatie bracht ons terug bij elkaar en zorgt ervoor dat we beiden nog altijd heel gelukkig zijn."


Lisa Del Bo
Adem
2024

Muziek opzoeken

Zoek op artiest of titel


Nieuw in de speellijst