Luister online

Jo Hens zingt themanummer van musical 'Tot altijd'

vrijdag 19 januari 2024 om 20:06 uur | Jouwradio redactie

Vanaf 15 februari aanstaande zal op de planken van het Fakkeltheater in Antwerpen de musical 'Tot altijd' worden opgevoerd. In het stuk, geregisseerd door Manu Jacobs, staat het verhaal van de in 2002 overleden Mario Verstraete centraal. Als primeur is alvast het titelnummer verschenen, gezongen door hoofdrolspeler Jo Hens.

De muziektheatervoorstelling 'Tot altijd' gaat over de aangrijpende en spraakmakende strijd van Mario Verstraete, de eerste euthanasiepatiënt in België. Zijn verhaal, dat na ruim 21 jaar nog steeds ontroert, wordt verteld in een intieme setting met vijf acteurs, onder wie David Cantens, Anne Mie Gils, Line Ellegiers en Floris Devooght. De rol van Verstraete wordt gespeeld door Jo Hens, voornamelijk bekend als acteur in 'Familie'. Het script van de musical komt van Manu Jacobs en werd gebaseerd op dat van de gelijknamige film van Nic Balthazar uit 2012.

Vooruitlopend op de premiere van de musical is het door Jo Hens gezongen titelnummer 'Tot altijd' al uitgebracht. Deze single werd, net als de rest van de muziek in de voorstelling, geschreven door Timo Descamps en gecomponeerd door Jérémie Vrielynck. Het is een nummer dat de verschillende facetten van Mario Verstraete belicht: zijn strijdlustigheid, zijn kracht, maar ook zijn vermoeidheid en pijn.

Jérémie Vrielynck vertelt: "Wanneer je een song maakt over een zwaarbeladen thema, bestaat de kans dat je je verliest in dramatiek. We kozen er bewust voor om een krachtig uptempo nummer te schrijven en geen ballad. Wat de productie betreft heb ik me helemaal kunnen uitleven. Ik geloof echt dat we in ons opzet geslaagd zijn en op een heel respectvolle manier een eigentijdse invulling hebben kunnen geven aan een belangrijk verhaal uit de Belgische geschiedenis."


Jo Hens
Tot altijd
2024

Muziek opzoeken

Zoek op artiest of titel


Nieuw in de speellijst