Luister online

Frimout wisselt van producer en imponeert met 'Diepe wortels'

zondag 14 januari 2024 om 19:19 uur | Jouwradio redactie

Slechts twee luisterbeurten waren voor de Jouwradio-redactie al voldoende om volop te kunnen meezingen (en de rest van de week in het hoofd te zitten) met de nieuwe single van Frimout. De band rond frontman Stef Willems is terug, en hoe. "Diepe wortels", hun eerste single sinds bijna anderhalf jaar, is een krachtig duet met zangeres Manon Gögös en gaat over hoe achter een moeilijke relatie toch een onverwoestbare liefde kan schuilgaan.

De productie van "Diepe wortels" markeert voor Frimout een nieuw pad. Bijna tien jaar werkte de band voor al hun producties nauw samen met Steve Willaert (onder meer bekend vanwege zijn lange samenwerking met Will Tura en talloze andere nationale en internationale artiesten). Die vriendschap blijft overeind, maar de groep komt nu voor het eerst van onder zijn vleugels uit. De nieuwe single werd namelijk geproduceerd door Pieter Schrevens, die samen met zanger Stef Willems ook meeschreef aan het nummer en eerder al medeverantwoordelijk was voor bekende Frimout-hits als "Flits me terug", "Copacabana" en "Eenzame reiziger". Technieker van dienst was overigens de jonge beloftevolle Nederlander Paul van de Geijn, die eerder al mee aan de knoppen zat voor hits van onder anderen Miss Montreal en Guus Meeuwis.

Stef Willems: "De voorbije twee jaar zijn een muzikale zoektocht geweest. Er zijn enkele muzikantenwissels geweest in de band en we zijn op zoek gegaan naar een nieuwe producer. Ik ben ongelofelijk trots dat onze nieuwe single "Diepe wortels" meteen een volwassen eigentijds geluid laat horen dat tegelijk toch heel herkenbaar en catchy is. Toen ik de demoversie van de song afwerkte met Pieter Schrevens was het duidelijk dat de song nog beter tot zijn recht zou komen in duetvorm. De zoektocht naar de perfecte match leidde ons via onze gitarist Steven Hellemans naar Manon Gögös. Ze heeft een stem waar je na één zin al verliefd op wordt en haar medewerking heeft de song naar een nog hoger niveau getild. Frimout 2.0 is bij deze helemaal vertrokken."

Manon is mede-oprichtster en voormalig zangeres van de band Portland. Ze speelde daarnaast jarenlang in de band van theatermaker en songwriter Jaouad. Haar lichthese stem sluit in deze sfeervolle popballade fantastisch mooi aan op die van Frimout-frontman Stef.


Frimout en Manon
Diepe wortels
Videoclip2024

Muziek opzoeken

Zoek op artiest of titel


Nieuw in de speellijst