Luister online

Bazart en Pommelien Thijs slaan de handen ineen voor meeslepend duet

zaterdag 6 januari 2024 om 16:45 uur | Jouwradio redactie

Wat gebeurt er als twee van de populairste namen uit de hedendaagse Vlaamse muziek de handen ineenslaan? Het antwoord op die vraag is te beluisteren op de single "Hou mij vast", een meeslepend duet dat vlak voor de jaarwisseling werd uitgebracht door Bazart en Pommelien Thijs.

Het aangaan van samenwerkingen is voor de mannen van Bazart niet nieuw meer. Eerder namen ze immers al singles op met onder anderen Eefje de Visser, S10 en Guusje, die stuk voor stuk in de smaak vielen. Hun duet met Guusje, "Blijf nog even hier", was de afgelopen zomer een enorme hit en ook voor hun nieuwe single hebben ze weer een verrassende artiest weten te strikken: niemand minder dan Pommelien Thijs.

De samenwerking met Pommelien ontstond in augustus op Pukkelpop, toen Bazart haar tijdens hun optreden uitgenodigde op het podium. Voor een verrast en enthousiast publiek zongen ze samen het nummer "Denk maar niet aan morgen". Onlangs, vlak voor de kerstdagen, maakte Pommelien eveneens haar opwachting tijdens Bazarts concert in het Sportpaleis in Antwerpen.

Na het optreden op Pukkelpop groeide de zin om samen de studio in te duiken, zo vertelde Bazart-frontman Mathieu Terryn enthousiast. Iets dat Pommelien bevestigt: "Het is een combinatie waar wij allemaal heel erg warm van werden. De energie die Bazart brengt live is iets wat ik geweldig blijf vinden. Heel blij dat we met deze single het jaar samen konden afsluiten."

"Hou mij vast" is een opwindend popnummer geworden met een haast poëtische tekst waarin emotie, liefde en verbondenheid centraal staan. Met het duet is niet alleen 2023 op gepaste wijze uitgewuifd, maar tegelijk een veelbelovende start gegeven aan het muzikale jaar dat voor ons ligt.


Bazart en Pommelien Thijs
Hou mij vast
2023

Muziek opzoeken

Zoek op artiest of titel


Nieuw in de speellijst