Luister online

Femke werkt met haar jeugdidolen verder aan muzikale avonturen

dinsdag 2 januari 2024 om 21:27 uur | Jouwradio redactie

Samenwerken en optreden met een artiest die je al sinds je kindertijd bewondert klinkt voor menig muzikant als een droom. Voor Femke Verschueren is het echter volop realiteit. De 23-jarige zangeres zingt momenteel samen met twee van haar jeugdidolen, Jelle Cleymans en Arne Vanhaecke. Terwijl Jelle haar tegenspeler is in de Studio 100-musical Red Star Line, heeft ze met Arne een bijzondere single opgenomen: "Is het nu dan".

Ondanks haar nog jonge leeftijd heeft Femke als zangeres en actrice al een verrassende carrière opgebouwd. Zo deed ze in 2011 namens België mee aan het Junior Eurovisie Songfestival en speelde ze sinds 2021 zes seizoenen lang in de succesvolle televisieserie 'Lisa'. Achter haar piano schreef ze tussendoor haar eigen liedjes, met rake Nederlandstalige teksten over het leven als jonge vrouw in een waanzinnig drukke, snel veranderende en soms erg donkere wereld.

In duet met Arne
Haar nieuwste nummer "Is het nu dan" is bijzonder. Het vertelt het verhaal van een stukgelopen liefde, waarbij de ene de moed heeft opgegeven en de ander alle mogelijke inspanningen doet om wat rest te redden. Femke schreef de tekst vanuit een eigen ervaring, waarbij ze het uiten van haar gevoelens te lang uitstelde en zo de andere partij kwetste. Ze geeft een duidelijke boodschap mee: "Om balans te vinden in je relatie is het belangrijk om te blijven praten met elkaar. Geen evenwicht kan ooit hersteld worden zonder communicatie. Communiceren is de manier om een oplossing te vinden, zelfs als die oplossing is om het vuur te doven."

Hoewel "Is het nu dan" in eerste instantie niet als een duet was bedoeld, ontstond tijdens een schrijfsessie met Iskander Moens het idee om de tekst vanuit twee standpunten te bezingen, zodat echt iedereen zich erin zou kunnen herkennen. In haar speurtocht naar een duetpartner kwam Femke terecht bij Arne Vanhaecke (36), die ze nog kende van zijn tijd bij kinderzender vtmKzoom en van wie ze vroeger groot fan was. Artistiek bleken ze volledig op dezelfde golflengte te zitten en Arnes warme stem maakt het nummer dan ook compleet.

Een groot avontuur
Opmerkelijk is dat Femke de single, net als overigens haar vorige singles, in eigen beheer heeft uitgebracht. Ook haar concerten regelt ze helemaal zelf. Het is een hele onderneming om zonder manager of label een zaal te boeken, tickets te verkopen, een fotograaf te regelen, merchandise te creëren en een knaller van een show in elkaar te steken, maar voor Femke voelt het allemaal als een groot avontuur waarin ze ongelofelijk veel bijleert. Ze wil betrokken zijn bij alle stappen in het proces.

Op 24 februari zal ze in zaal Kavka Zappa in Antwerpen haar eerste grote liveconcert geven. Behalve met haar band zal ze daar ook op het podium staan met Arne, die te gast zal zijn om hun duet ten gehore te brengen.

Naast haar studie (fundamentele wiskunde) blijft Femkes agenda ook goed gevuld dankzij haar hoofdrol in de musical Red Star Line, die ze sinds enkele maanden vertolkt. Ze speelt er samen met haar andere jeugdidool Jelle Cleymans, maar ook met bijvoorbeeld Michiel De Meyer en Hugo Sigal. En met Hugo is de cirkel rond, want wie schreef mee aan vijf nummers op Hugo's onlangs uitgebrachte album? Juist: Arne Vanhaecke.


Femke en Arne Vanhaecke
Is het nu dan
2023

Muziek opzoeken

Zoek op artiest of titel


Nieuw in de speellijst