Luister online

Collega-artiesten geven Will Tura ultiem eerbetoon in Sportpaleis

woensdag 27 december 2023 om 10:40 uur | Jouwradio redactie

Het zal weinig mensen zijn ontgaan: op donderdag 28 en vrijdag 29 december wordt in het Sportpaleis van Antwerpen een groots muzikaal eerbetoon gehouden voor Will Tura. Onder de titel "Will Tura nodigt uit" zullen meer dan twintig Vlaamse artiesten hun opwachting maken om hun geliefde collega in de bloemetjes te zetten.

Na een carrière van meer dan zestig jaar kondigde Will Tura dit voorjaar zijn afscheid van het podium aan. De 83-jarige zanger, die aan Alzheimer lijdt, zorgde daarmee voor de nodige beroering. Met zijn indrukwekkende laatste single "Als ik terugkijk" en het gelijknamige vijfdelige verzamelalbum gaf hij nog eenmaal zijn visitekaartje af.

Meteen was duidelijk dat er een ultiem eerbetoon aan de keizer van het Vlaamse lied moest komen. Er werd een uniek concert voorbereid in het Antwerpse Sportpaleis, waarvoor Will een uitnodiging stuurde naar meer dan twintig topartiesten. In eerste instantie was er één avond gepland (op 29 december), maar toen bleek dat alle tickets binnen een uur de deur uit waren en er massaal werd ingeschreven op de wachtlijst, werd in rap tempo besloten een extra concert aan te bieden op 28 december.

Tijdens het concert zal Will worden geëerd door artiesten als Bart Peeters, Christoff, Cleymans en Van Geel, Clouseau, Free Souffriau, Geike Arnaert, Gunther Neefs, Helmut Lotti, Luc Steeno, Metejoor, Natalia, Niels Destadsbader, Ozark Henry, Paul Michiels, Peter Vanlaet, Ruben Block, Sandra Kim en Stijn Meuris. In aanwezigheid van Will zelf en ondersteund door videobeelden uit zijn rijke loopbaan zullen zij allen een lied uit zijn ruime repertoire vertolken. Steve Willaert stelde voor de gelegenheid een grandioze begeleidingsband samen, die ook nog eens wordt ondersteund door het Antwerp Philharmonic Orchestra en het koor Fine Fleur. Ben Crabbé fungeert tijdens beide avonden als gastheer.

Eén van de optredende artiesten, Christoff, heeft trouwens nog voor een extraatje gezorgd. De zanger, zelf al sinds zijn jeugd groot Tura-fan, begon het afgelopen najaar met een eigen tournee die in het teken staat van Wills repertoire, en die concerten hebben nu een vervolg gekregen in de vorm van het live-album "Christoff zingt Tura". Het album laat de klassiekers van Will nogmaals schitteren in bijzondere versies en bevat eveneens het danklied "Dankjewel Will", een gloednieuwe song die Jo met de Banjo en John Terra schreven als cadeau van Christoff aan de grootmeester.


Will Tura
Als ik terugkijk
2023

Muziek opzoeken

Zoek op artiest of titel


Nieuw in de speellijst