Luister online

Liliane Saint-Pierre viert haar 75ste verjaardag en diamanten artiestenjubileum

maandag 18 december 2023 om 00:40 uur | Jouwradio redactie

Vandaag, 18 december 2023, is een speciale dag voor Liliane Saint-Pierre. De 'grande dame' van het Vlaamse chanson viert haar 75ste verjaardag! En dat is niet het enige waarmee we haar van harte proficiat mogen wensen, want ze zit ook nog exact zestig jaar in het vak. Dubbel feest dus!

Liliane Saint-Pierre is al jaren onmiskenbaar een icoon van het Nederlandstalige lied. Ze timmert al aan de weg sinds de prille jaren zestig, toen ze op jonge leeftijd haar eerste singletje "We gotta stop" opnam. In contrast met die titel markeerde dat nummer het begin van een lange en succesvolle carrière die tot op de dag van vandaag nog niets aan relevantie heeft verloren.

Op haar palmares prijken bijna honderd singles (in verschillende talen en uiteenlopende muziekstijlen), musicals, televisieshows, het Eurovisie Songfestival en ontelbare concerten. Met haar stem (die enkel maar beter en indringender wordt) en teksten vol liefde, hoop, pijn en verlangen weet ze telkens weer te raken en te imponeren.

Ook na zes decennia op de planken noemt Liliane de muziek en het podium nog steeds haar grootste liefde en passie. Haar diamanten artiestenjubileum laat ze dan ook niet zomaar voorbij gaan. Onder de titel "60 jaar on tour" reist ze vanaf januari langs diverse Vlaamse cultuurcentra met een uitgebreide tournee. Meer informatie over deze concerten vind je op haar website: www.lilianesaint-pierre.be/.


Liliane Saint-Pierre
We gotta stop
1964

Muziek opzoeken

Zoek op artiest of titel


Nieuw in de speellijst