Luister online

Luc Steeno verrast na vijf jaar met passievol nieuw album

vrijdag 24 november 2023 om 23:00 uur | Jouwradio redactie

Zijn fans hadden er even geduld voor nodig, maar na vijf jaar heeft Luc Steeno eindelijk nog eens een gloednieuw studioalbum op de markt gebracht. De titel luidt "Passie", een term waarmee de zanger het album perfect omschrijft.

"Passie" is het eerste volledige studioalbum van Luc Steeno sinds "De zomer van je leven" uit 2018. Op dit nieuwe album, dat in totaal tien liedjes telt, laat de zanger een energiek en verrassend trendy geluid horen. Een voorproefje daarvan kregen we het afgelopen jaar al met de succesvolle singles "Praten", "Zoals voordien" en "Misschien". Naast deze hits verrast Luc op zijn nieuwe plaat ook met een coverversie van "Heimwee naar huis" van Will Tura. Hij brengt hiermee een eerbetoon aan zijn 83-jarige collega, die hij altijd als zijn grote inspiratie heeft gezien. Eind december is Luc tevens te gast bij de uitverkochte afscheidsconcerten ter ere van Will in het Sportpaleis in Antwerpen.

Het album "Passie" geldt voor Luc als startschot van een heus feestjaar: in 2024 wordt hij zestig en bovendien zal het dan precies 35 jaar geleden zijn dat hij doorbrak als artiest. Eén dag na zijn verjaardag, op 29 juni, komen de festiviteiten tot een hoogtepunt met een speciaal concert in het Kursaal Oostende. Tijdens dit concert zal Luc zijn publiek meenemen doorheen zijn ruime repertoire en krijgt hij op het podium gezelschap van een 12-koppige band en een reeks duetpartners, onder wie Christoff, Sandra Kim, Laura Lynn en De Romeo's.

Voor de echte liefhebbers verschijnt "Passie" overigens niet alleen op cd, maar ook op lp. Het album werd gemixt door de gerenommeerde Amerikaanse muzikant/producer Mark Plati.


Luc Steeno
Misschien
Videoclip2023

Muziek opzoeken

Zoek op artiest of titel


Nieuw in de speellijst