Luister online

Yasmine terug op nummer 1 in de Vlaamse 100 Aller tijden

zaterdag 11 november 2023 om 16:45 uur | Jouwradio redactie

De zeventiende editie van Jouwradio's Vlaamse 100 Aller tijden is ten einde. Gedurende de uitzending op 11 november werd onthuld welke liedjes dit jaar de meeste stemmen kregen van onze luisteraars. De lijst kende enkele grote verrassingen, waaronder een nieuwe nummer 1: "Porselein" van Yasmine.

"Veel te mooi" van Erik Van Neygen en Sanne, dat in de twee vorige edities op nummer 1 stond, moest dit jaar tevreden zijn met de derde plaats. "Eenzaam zonder jou" van Will Tura steeg terug naar nummer 2, terwijl achtvoudig lijstaanvoerder "De roos" van Ann Christy naar de vijfde plaats daalde.

Het is niet de eerste keer dat Yasmine de Vlaamse 100 Aller tijden aanvoert. Haar "Porselein" stond in de zestien voorgaande edities al twee keer eerder bovenaan. De laatste keer was dat het geval in 2014. Ook in 2009 kreeg ze de meeste stemmen.

De lijst kende dit jaar weer enkele grote verrassingen: Metejoor (van 15 naar 4 met "Dit is wat mijn mama zei") en Luc Steeno (van 26 naar 6 met "Hij speelde accordeon") bereikten voor het eerst de top tien van de Vlaamse 100 Aller tijden, terwijl Willy Sommers (van 57 naar 8 met "Laat de zon in je hart") en Nicole en Hugo (van 65 naar 13 met "Goeiemorgen morgen") reuzensprongen maakten. Het was echter Yasmine die de meeste stemmen kreeg en zo beloond werd met de felbegeerde eerste plaats.

Voor wie de uitzending gemist heeft, of gewoon nog eens wil luisteren naar de honderd mooiste Vlaamse liedjes ooit, wordt de Vlaamse 100 Aller tijden herhaald op zondag 19 november tussen 10 uur en half 5.


Yasmine
Porselein
1997

Muziek opzoeken

Zoek op artiest of titel


Nieuw in de speellijst