Luister online

Metejoor toont zijn hart en ziel op tweede album

vrijdag 13 oktober 2023 om 15:10 uur | Jouwradio redactie

Alles wat Metejoor aanraakt lijkt wel in goud te veranderen. De populariteit van de zanger was de voorbije jaren al heel groot, maar groeit nog voortdurend. Met zijn gevoelige single "Eigen schuld", afkomstig van zijn nieuwe album "Joris", maakt hij opnieuw indruk.

2023 is voor Metejoor opnieuw een zeer succesvol jaar gebleken. Hij scoorde immers een monsterhit met "Wat wil je van mij", werd geprezen voor zijn deelname aan 'Liefde voor Muziek' en zette met zijn eigentijdse versie van het meer dan vijftig jaar oude "Laat ons een bloem" alle zomerfestivals op zijn kop. Maar dat is nog niet alles: op 3 en 4 november aanstaande zal Metejoor namelijk voor het eerst met zijn eigen concerten in het Sportpaleis van Antwerpen staan. Daar zijn nog kaarten voor beschikbaar.

Na zijn debuutalbum uit 2021, dat enorm succesvol was (en nog altijd is), heeft Metejoor onlangs zijn langverwachte tweede album uitgebracht. Waar zijn eerste album nog vernoemd was naar zijn artiestennaam, heeft dit tweede album zijn voornaam als titel meegekregen: "Joris". Het is dan ook een plaat geworden met een zeer persoonlijke invalshoek. Zo zingt de 32-jarige Kempenaar bijvoorbeeld over onderwerpen als zijn jeugd, een overleden vriend en het leven in de schijnwerpers. Dit laatste thema kwam overigens ook al aan bod in de vierdelige documentaireserie "Met de Joris", waarin te zien was hoe hij de zanger werd die hij nu is.

Op zijn huidige single "Eigen schuld" legt Metejoor dan weer zijn ziel bloot over zijn relatiebreuk eerder dit jaar. Dat dit kwetsbare nummer Vlaanderen niet onberoerd laat, blijkt wel uit het feit dat het na de verschijning meteen op nummer 1 in de Ultratop debuteerde en sindsdien ook al bijna dagelijks op de eerste plaats van Jouwradio's Dag Top 3 pronkt.

Het nieuwe album telt in totaal vijftien liedjes. De hits "Kijk ons nou" (met Snelle) en "Wat wil je van mij" (met Hannah Mae) ontbreken uiteraard niet. Drie nummers zijn toegevoegd als bonustracks, waarvan twee afkomstig zijn uit 'Liefde voor Muziek': "Laat ons een bloem" en "Schaduw", een duet met zijn zus Lisa.


Metejoor
Eigen schuld
Videoclip2023

Muziek opzoeken

Zoek op artiest of titel


Nieuw in de speellijst