Luister online

Terug naar de tijd van 'Tienerklanken' met Laura Lynn

zaterdag 30 september 2023 om 22:35 uur | Jouwradio redactie

Is 'Tien om te zien' een mijlpaal in de geschiedenis van populaire muziek op televisie, dan was 'Tienerklanken' in de jaren 60 en 70 het oerprogramma. En niemand beter dan Laura Lynn grijpt terug naar die oorsprong in haar theatertournee voor het seizoen 2023-2024.

Met uiteenlopende rubrieken (zoals 'Leuke plaatjes, goede maatjes') was 'Tienerklanken' een razend populaire show. In het toenmalige BRT-programma, dat tussen 1961 en 1978 bestond, werden legendarische nationale en internationale sterren ontvangen.

In haar nieuwe theatertournee, die op 1 oktober wordt afgetrapt in Pelt, brengt Laura Lynn 'Tienerklanken' weer tot leven. Doorspekt met anekdotes laat de zangeres haar publiek ervaren hoe men destijds van het programma genoot. Qua repertoire kiest ze resoluut voor de vrouwelijke nachtegalen uit de hoogtijdagen van toen: Marva, Jo Leemans en La Esterella, maar ook Nederlandse topartiesten als Anneke Grönloh, Conny Vandenbos, Willeke Alberti en Tante Leen.

Na de première in Pelt zal de show van Laura ook te zien zijn in Scherpenheuvel (1 december), Geel (12 januari), Beernem (23 februari), Aartselaar (25 april) en Ieper (19 juni).


Laura Lynn
Heen en weer
2023

Muziek opzoeken

Zoek op artiest of titel


Nieuw in de speellijst