Luister online

Stan Van Samang heeft 'alles behalve tijd'

maandag 18 september 2023 om 16:31 uur | Jouwradio redactie

'Veelzijdig' is een woord waarmee Stan Van Samang perfect te omschrijven is. Vorig jaar baarde de zanger opzien met het gevoelige "Alles", deze zomer haalde hij speciaal voor de Vlaamse feestdag zijn vrolijke kant naar boven met "Feest" en onlangs leverde hij "Alles behalve tijd" af, een aanstekelijk popnummer dat echter wel een serieuze ondertoon bevat.

Stan Van Samang heeft twee jonge kinderen en zingt in "Alles behalve tijd" over hoe zijn leven is veranderd sinds hij vader werd. De afgelopen jaren stak hij in verschillende interviews niet onder stoelen of banken dat het vaderschap voor hem soms zwaar en vermoeiend kan zijn, overigens zonder daarbij de schoonheid en het geluk ervan uit het oog te verliezen.

Zelf vertelt hij: "De song gaat over hoe we vroeger heel veel dingen op het laatste moment beslisten: wat gaan we eten? We zien wel, we maken wel wat. Wat doen we morgen? We zien wel, misschien helemaal niks want het wordt hopelijk heel laat vannacht door het feestje. Over hoe die tijd plaats heeft gemaakt voor indien mogelijk, veel gepland en afgesproken. Want... kinderen. Het meest waardevolle in ons leven als koppel. En toch hunkeren we soms naar toen. Over hoe we soms met z'n twee├źn willen ontsnappen aan de drukte en de geplande chaos. Met een hart vol liefde voor elkaar en die twee kleine prachtwezens."

Onlangs stelde Stan zijn nieuwe single onder veel belangstelling voor in 'Tien om te zien'. Ook dook het nummer inmiddels al op in Jouwradio's Dag Top 3.

Hoewel Stan door de jaren heen een voornamelijk Engelstalig repertoire heeft opgebouwd, lijkt hij tegenwoordig steeds vaker voor zijn moedertaal te kiezen. Een van zijn grootste hits, de Christoff-cover "Een ster", was tenslotte ook een Nederlandstalig nummer. Eerder dit jaar maakte hij voor de eerste keer zijn opwachting tijdens het Schlagerfestival in Hasselt, waar hij het podium deelde met artiesten als Luc Steeno, Willy Sommers en Yves Segers.


Stan Van Samang
Alles behalve tijd
2023

Muziek opzoeken

Zoek op artiest of titel


Nieuw in de speellijst