Luister online

Egyptische badplaats inspireerde Nathan voor nieuwe hit

dinsdag 12 september 2023 om 00:05 uur | Jouwradio redactie

Voor de trouwe Jouwradio-luisteraar is Nathan De Clerck inmiddels zeker geen onbekende meer. De zanger was met nummers als "Roze wolk", "Ga je met me mee" en "Jij die lacht" al verantwoordelijk voor een paar goed in het gehoor liggende hits. De volgende in dat rijtje is zijn nieuwe single "Land vol dromen", waarvoor hij zijn inspiratie overigens ver buiten Vlaanderen vond.

Net voor de zomer ging Nathan op vakantie naar zijn favoriete vakantiebestemming: El Gouna, een Egyptische badplaats aan de Rode Zee. Een plek met goudgele stranden, geen wolkje aan de lucht en pina colada waar je maar geen genoeg van kan krijgen. Het genot van zon, zee en strand bleek de ideale cocktail voor het maken van een nieuwe song.

Met de inspiratie die hij in Egypte opdeed ging Nathan aan de slag met producer en muziekschrijver Willem Vanderstichele. Het duo, dat ondertussen goed op elkaar ingespeeld is, slaagde er met "Land vol dromen" opnieuw in om een heerlijke feelgood-song te maken. Tijdens Nathans zomeroptredens zorgde het nummer al voor instant vrolijkheid: slechts weinigen konden er stil bij blijven zitten en velen zongen het refrein na de eerste keer al meteen mee. Het is dan ook niet ondenkbaar dat menig toeschouwer zin kreeg om zelf op het vliegtuig naar El Gouna te springen.

Nathan is in 2023 goed op dreef. Zijn single "Vooruitgaan" bereikte in februari de eerste plaats van onze Dag Top 3 en de opvolger "Een date misschien" kwam dit voorjaar ook veelvuldig voorbij. Met "Land vol dromen" probeert de Beverse zanger, die onlangs zijn 25ste verjaardag vierde, nu opnieuw de hitlijsten in te palmen.


Nathan
Land vol dromen
2023

Muziek opzoeken

Zoek op artiest of titel


Nieuw in de speellijst