Luister online

Mathiz laat de zomer nazinderen met nieuwe single

dinsdag 5 september 2023 om 15:20 uur | Jouwradio redactie

Na de lovende reacties op zijn single "Mag ik met je dansen", die vorig jaar veelvuldig te horen was op Jouwradio, kon een nieuw nummer van Mathiz natuurlijk niet uitblijven. De zanger dook onlangs opnieuw de studio in, met als resultaat een heel aanstekelijke popsong waarin de zomer voelbaar nazindert.

De nieuwe single heet "Door de branding" en kent een hartverwarmende tekst die geschreven werd door Mathiz zelf. Geïnspireerd door diepgaande emoties en verbondenheid zingt hij over een onverwoestbare liefde. Of hoe hij het zelf omschrijft: "In eenzaamheid jezelf verliezen en uiteindelijk de kracht vinden om een nieuwe start te nemen, de sterkte van een relatie terugvinden om samen moeilijkheden te overwinnen. Want samen ben je sterker dan ooit tevoren en trotseer je ook de harde tijden, dwars door de branding heen. Het leven beleven met meer dan één, samen van hart tot hart."

Het nummer werd gecomponeerd door Sabien Tiels en geproduceerd en gearrangeerd door Steven Jacobs (bekend van onder meer Biljarten na Halftien en Rosbos). Er werd ook een knappe videoclip voor het nummer opgenomen, gemaakt door Ruben Goffin.

"Door de branding" is inmiddels de negende single van Mathiz en de perfecte popsong voor deze tijd van het jaar. De zanger laat zich van zijn meest veelzijdige kant horen en daarmee de zomer, maar vooral de liefde, nazinderen.

Wie nieuwsgierig is naar Mathiz en hem eens live op het podium wil zien, kan op zaterdag 14 oktober terecht in het Vlaams-Brabantse Winksele-Delle (Herent), waar hij traditiegetrouw gastheer zal zijn van de "Showtime! Revue". In deze revue (de zevende editie al) wordt dit jaar voluit de kaart getrokken van glitter, glamour en humor. Niemand minder dan de iconische figuur van Nonkel Jef maakt zijn opwachting en ook showgroep The Supermodels (die dit jaar haar 20-jarig bestaan viert) is te gast. Daarnaast is een zeskoppig showballet aanwezig. Reserveren is mogelijk met of zonder menu.


Mathiz
Door de branding
Videoclip2023

Muziek opzoeken

Zoek op artiest of titel


Nieuw in de speellijst