Luister online

Will Tura neemt afscheid met allerlaatste single

vrijdag 2 juni 2023 om 11:00 uur | Jouwradio redactie

Vandaag verschijnt de allerlaatste single van Will Tura: "Als ik terugkijk". In het nummer overheerst de dankbaarheid voor een unieke carrière die meer dan zes decennia overspant. Will draagt dit nummer op aan zijn publiek, dat hem al die tijd onvoorwaardelijk ondersteund heeft en hem de mogelijkheid heeft geboden een onvergelijkbare en unieke muzikale nalatenschap op te bouwen.

"Als ik terugkijk" is een compositie van Will zelf met een treffende tekst van Bart Peeters die het gevoel van dankbaarheid op onnavolgbare manier weet te vatten. Steve Willaert is verantwoordelijk voor de arrangementen en de productie van het nummer. Alle instrumenten werden ingespeeld door de vaste muzikanten die Will al jarenlang muzikaal ondersteunen op het podium.

Eerder dit jaar was duidelijk geworden dat Will Tura zou stoppen met optredens. Er werd toen echter geen reden bekendgemaakt. Nu besloot Will om zelf het nieuws te delen in een gesprek met televisiemaker Luk Alloo.

Een tijdje terug werd Alzheimer bij Will vastgesteld, de meest voorkomende vorm van dementie. Will gaat al zijn krachten nodig hebben om zich zo goed mogelijk te verzetten tegen zijn ziekte en de symptomen zo lang mogelijk te onderdrukken. Er zijn daarom geen promotie-activiteiten rond deze laatste single gepland.

Na meer dan 120 uitgebrachte singles met hitnotering, meer dan 100 albums, live-albums en verzamelalbums, ontelbare optredens van de kleinste parochiezalen tot de meest prestigieuze concertzalen, spreekt het gehele Tura-oeuvre voor zich.

Op 28 juli verschijnt een compilatie-box, getiteld "Als ik terugkijk (en 99 andere liedjes)" waarin zijn grootste hits en de nieuwe single worden verzameld. Een afscheidscadeau waar zijn talrijke fans nu al naar uitkijken.

Het Jouwradio-team feliciteert Will Tura met zijn rijke muzikale loopbaan en wenst hem nog vele mooie jaren toe.


Will Tura
Als ik terugkijk
2023

Muziek opzoeken

Zoek op artiest of titel


Nieuw in de speellijst