Luister online

Optimistische boodschap van David Vandyck: 'Alles wordt beter'

vrijdag 2 juni 2023 om 10:45 uur | Jouwradio redactie

Hij treedt op voor volle zalen, maakte inmiddels vijf succesvolle studioalbums, heeft gouden platen aan zijn muur en scoorde onlangs nog één van de grootste hits uit zijn carriere met het eigentijdse "Licht aan de overkant". Kortom: het gaat David Vandyck voor de wind. Maar wellicht kan het nog mooier. Dat doet de titel van zijn nieuwe single "Alles wordt beter" alleszins toch vermoeden.

David blijft voor zijn nieuwe single trouw aan zijn succesrecept en werkte opnieuw samen met producer Gordon Groothedde, die eveneens verantwoordelijk was voor de productie van zijn meest recente studioalbum "Licht aan de overkant". De songs van dat album waren (bij elkaar opgeteld) goed voor ruim 1 miljoen Spotify-streams, een succes dat het vuur en de goesting om nieuwe muziek te maken alleen maar verder aanwakkerde.

Waar "Alles wordt beter" eigenlijk over gaat? "De wereld waarin we leven is voortdurend in verandering, waardoor het voor heel wat mensen vaak lastig is om dingen los te laten", legt David uit. "Ja, ik betrap mezelf dat ik het daar ook moeilijk mee heb. Je mist het oude, maar je beseft goed genoeg dat je net dat verleden moet loslaten als je wil vooruitkomen in het leven, want 'alles wordt beter'. Dat is de onderliggende boodschap die we meegeven in dit positieve liedje, dat ook nog eens lekker in het gehoor ligt."

Met "Alles wordt beter" kijkt de West-Vlaamse zanger en songwriter op een positieve manier naar de toekomst: "Wat er ook gebeurt, heb vertrouwen. Dat is wat je in dit lied heel sterk aanvoelt. Laat het verleden los en omarm de toekomst, want als je dat kan en daarin gelooft, dan wordt alles effectief ook beter. Het is een song met een universele boodschap van hoop. Door het catchy refrein en de eigentijdse productie is het inderdaad een frisse Nederlandstalige popsong, een genre dat inmiddels mijn handelsmerk is geworden. Als eerste single van weer iets nieuws is dit de perfecte track. Ik ben laaiend enthousiast en kan haast niet wachten om hem te zingen tijdens de optredens", glundert David.

Tot slot spreekt David nog een woord van dank: "Ik ben mijn platenfirma Warner Music Benelux, de mensen die mij omringen en mijn trouwe publiek ontzettend dankbaar dat ik fulltime kan blijven zingen, nieuwe liedjes uitbrengen en optreden. Voor mij blijft het een voorrecht dat ik alle tijd krijg om songs te maken en daarvoor steeds met de allerbeste muzikanten en producers kan samenwerken."


David Vandyck
Alles wordt beter
Videoclip2023

Muziek opzoeken

Zoek op artiest of titel


Nieuw in de speellijst