Luister online

Voor Mama's Jasje moet het beste nog komen

zondag 14 mei 2023 om 18:15 uur | Jouwradio redactie

Bewonderaars van Mama's Jasje hebben alle reden tot vrolijkheid. De band van Peter Van Laet is na 33 jaar nog altijd springlevend en kijkt vol goesting naar de toekomst. Onlangs stond de band nog centraal tijdens Nekka-Nacht in de Antwerpse Lotto Arena en inmiddels is een gloednieuw album verschenen met de veelzeggende titel "Het beste moet nog komen".

Dat het beste van Mama's Jasje zogezegd nog moet komen, was niet altijd even zeker. Na vele succesjaren met grote hits werd het na 2010 een lange periode stil rond de groep. In 2017 besloot zanger Peter Van Laet de band echter nieuw leven in te blazen. En met succes: drie jaar geleden werd met een uitverkochte jubileumtournee het 30-jarig bestaan van de band gevierd, terwijl het bijhorende album "De jaren van verstand" werd bekroond met een gouden plaat.

In het najaar van 2021 verscheen nog het album "Spiegel" en nu, anderhalf jaar later, is de tijd rijp voor een opvolger. "Het beste moet nog komen" is het twaalfde album van Mama's Jasje en telt ook twaalf nieuwe nummers. Daaronder zijn ook de al eerder verschenen singles "Nanana" en "Meer moet dat niet zijn".

De inspiratie voor dit album werd gehaald uit het besef dat het leven ook op latere leeftijd nog veel te bieden heeft. Peter Van Laet, die binnenkort 56 wordt, is dan ook nog lang niet uitgezongen en volgens velen wordt hij zelfs beter met de jaren. De teksten van de nieuwe nummers, waarin verschillende facetten van het leven aan bod komen, zullen voor menig luisteraar herkenbaar zijn.

Met "Het beste moet nog komen" bewijst Mama's Jasje opnieuw tot de vaste waarden binnen de Vlaamse muziek te behoren. De hoes van het album wordt gesierd door een originele prent van Kamagurka.

Muziek opzoeken

Zoek op artiest of titel


Nieuw in de speellijst