Luister online

Nieuw werk van Guus Meeuwis in aanloop naar stadionconcerten

donderdag 4 mei 2023 om 08:00 uur | Jouwradio redactie

Het zijn drukke tijden voor Guus Meeuwis. Niet alleen staat de Nederlandse zanger half juni weer drie dagen na elkaar in het voetbalstadion van PSV Eindhoven voor zijn immens populaire 'Groots met een zachte G'-concerten, ook verschijnt op 20 mei zijn veertiende studioalbum. In aanloop naar dat album en de concertreeks heeft Guus nu alvast een gloednieuwe single uitgebracht: "Voor mijn hart".

Het nieuwe album van Guus Meeuwis heet "Uit het hoofd" en biedt voor ieder wat wils, zo beschrijft de zanger zelf: "Ieder liedje is een stukje uit m'n hoofd, een hersenspinsel gegoten in muziek, dat ik graag met je wil delen. Soms om te vieren, soms om te bemoedigen. De ene keer om te bespiegelen, de andere keer om te bezinnen. Om te troosten, om te verwonderen. Als m'n album straks uitkomt kun je zelf kiezen welk stukje jij daarvan nodig hebt."

De eerste single van het album is "Voor mijn hart", een aanstekelijk nummer dat Guus schreef en opnam met zijn goede vriend JW Roy en producer-songwriter Christon Kloosterboer. Hoe dat nieuwe liedje aanvoelt? "Voor mijn hart ging het te snel. De liefde kan je soms verrassen. Ik hoop dat dit lied je ook verrast. Nieuw geluid, nieuwe energie: precies zoals ik me voel", aldus Guus.

Guus Meeuwis is sinds zijn doorbraak in 1995 niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekwereld. Zijn eerste twee singles, "Het is een nacht" en "Per spoor (kedeng kedeng)", werden ook in Vlaanderen grote hits. In 2006 gaf hij onder de noemer 'Groots met een zachte G' voor het eerst een concert in het voetbalstadion van PSV Eindhoven, iets wat daarna uitgroeide tot een jaarlijks terugkerende traditie. De populariteit van zijn stadionoptredens is door de jaren heen altijd groot gebleven, maar desondanks maakte Guus onlangs bekend dat de editie van 2024 de laatste zal worden. De concerten, die een groot deel van zijn tijd in beslag nemen, zullen worden vervangen door nieuwe uitdagingen.

Dit jaar vallen de concerten op 16, 17 en 18 juni. Naast al zijn bekende nummers komt dan ongetwijfeld ook zijn nieuwste "Voor mijn hart" voorbij.


Guus Meeuwis
Voor mijn hart
2023

Muziek opzoeken

Zoek op artiest of titel


Nieuw in de speellijst