Luister online

Garry Hagger viert zestigste verjaardag met nieuwe single

zaterdag 29 april 2023 om 08:00 uur | Jouwradio redactie

Vandaag wordt Garry Hagger zestig, een verjaardag die hij viert met de lancering van zijn nieuwste single "Kom bij mij". Met dit nummer, dat mede geschreven werd door Udo Mechels, bouwt de populaire en nog altijd zeer vitale zanger verder aan de eigentijdse stijl die hij met zijn twee vorige singles heeft ingezet. Opnieuw bewijst hij dat zijn repertoire veel verder gaat dan alleen "Het allermooiste".

Als je kijkt naar foto's van vroeger is het haast niet te geloven dat Garry Hagger, de man die meer dan dertig jaar geleden doorbrak, zaterdag zestig wordt. Terecht omschrijft hij het als 'drie keer twintig', want zo fris, scherp en snedig oogt de sympathieke Oost-Vlaming. "Het klopt dat ik mij nog steeds goed verzorg", vertelt Garry. "Ik let op mijn voeding en als koersfanaat-wielertoerist geniet ik van mijn frequente fietstochten. Dat jong voelen heeft ook te maken met mijn vak. Als artiest kom ik vaak op podia terecht met jonge mensen. Ze boeken mij ook regelmatig op evenementen met een jong tot jeugdig publiek, mensen die mijn ouder repertoire hebben leren kennen via YouTube. Als artiest vind ik het ook belangrijk om mee te zijn met je tijd, zonder afbreuk te doen aan het publiek dat je altijd heeft gesteund. Vorig jaar zijn we gestart met de 'Garry Hagger 2.0' en hebben we met "Alles wat ik wil" en "Alleen bij haar" twee succesvolle, mainstream popsongs uitgebracht. Die vernieuwde lijn trekken we door in de nieuwe single "Kom bij mij"."

Een eigentijds karakter
Voor zijn nieuwe single werkte het feestvarken, net als bij zijn vorige twee singles, opnieuw samen met enkele topmuzikanten, onder wie drummer Wouter Van Tornhout, co-songwriter en succesproducer Patrick Hamilton en Clouseau-gitaristen Vincent Pierins en Tom Lodewyckx. Toen Garry van Patrick en singer-songwriter Udo de demo kreeg van "Kom bij mij" was hij naar eigen zeggen ook meteen verkocht: "Udo is een krak, die ik al vele jaren ken. Hij blijft ook verbazen, zeker toen hij de aanstekelijke melodielijn van "Kom bij mij" doorstuurde. Dat verrassingseffect hebben we behouden als je naar het eindresultaat luistert. Mijn bekende uithaal of het bombastische hebben we weggelaten en in het arrangement hoor je ook de moderne soul- en pop-invloeden, die momenteel erg worden gesmaakt. Dat 'eigentijdse karakter' was ook de opdracht en kan ik niet genoeg benadrukken, zeker als je muzikaal wil mee zijn met de Camilles, Metejoors en Pommeliens, artiesten waar ik overigens zelf ook veel respect en bewondering voor heb. Met de muziek die wij nu uitbrengen spreken we meer dan ooit een breed publiek aan, want ook de mensen die mij al jaren volgen kunnen zich helemaal vinden in mijn muzikale koers. Dat merk ik wanneer ik ze zing tijdens mijn optredens."

Een nieuwe voordeur
In meer dan dertig jaar heeft Garry Hagger al vaak bewezen dat hij veel meer is dan alleen maar "Het allermooiste", de hit waarmee hij halverwege de jaren negentig doorbrak bij het grote publiek. "Tijdens mijn optredens zing ik dingen waarvan mensen zeggen: 'Amai, durft die dat ook?'. Spontaan denk ik aan mijn Tomorrowland-medley. Heel verrassend, maar de mensen vinden het geweldig. Dat zie ik aan de reacties en voor mezelf geeft dat 'muzikaal buiten de lijntjes kleuren' ook veel voldoening. Naast mijn bekende nummers zing ik op mijn manier ook een nummer van Adele, wat bij de mensen ook weer heel wat emoties losmaakt. Als je drie keer twintig wordt is dat zeker een mijlpaal: je krijgt een nieuwe voordeur maar dat betekent zeker geen eindpunt. Integendeel. Volgende maand staat er in Tielrode, de plek waar ik vandaan kom, een groot optreden met mijn liveband op het programma. Daar kijk ik enorm naar uit, want spelen met muzikanten is ook één van de allermooiste dingen die er zijn en wat we in de toekomst nog meer willen gaan doen."


Garry Hagger
Kom bij mij
Videoclip2023

Muziek opzoeken

Zoek op artiest of titel


Nieuw in de speellijst