Luister online

Debuutalbum van Pommelien Thijs verschijnt in juni

donderdag 6 april 2023 om 20:54 uur | Jouwradio redactie

Ze mag dan nog heel jong zijn (op 4 april vierde ze haar 22ste verjaardag), maar toch is Pommelien Thijs al uitgegroeid tot een van de grootste Vlaamse popsterren van het moment. Met haar rol in LikeMe en de superhits "Nu wij niet meer praten", "Ongewoon" en "Zilver" bewees ze al over een groot talent te beschikken en nu is ze klaar voor een volgende stap: een eerste eigen album, dat in juni zal verschijnen.

Nu het laatste seizoen van LikeMe definitief is afgesloten, kan Pommelien Thijs zich volop richten op haar solocarriere. Haar langverwachte debuutalbum zal "Per ongeluk" gaan heten en wordt op 23 juni gepresenteerd in De Roma in Antwerpen.

"Ik durfde nooit helemaal toe te geven aan mezelf dat ik honderd procent voor muziek wou gaan. Ik betrapte me er echter iedere keer op dat ik elk vrij moment dat ik had, altijd wilde spenderen aan muziek en acteren", vertelt Pommelien. "Alles wat ik onbewust heb gedaan de laatste jaren wees duidelijk naar dit album, maar voelt nog steeds per ongeluk. Ik kon dat pas aan mezelf toegeven nadat ik daar een heel album over heb gemaakt. Toen ik mijn muziek echt fysiek voor me begon te zien, besefte ik pas hoeveel plezier ik daaruit haalde."

Het maken van "Per ongeluk" werd een verkenningstocht van tegenstrijdigheden, ervaringen en ambities. Het album zit vol leuke kwinkslagen tussen stijl en woord. De nummers laten veel levensvreugde en geestdrift horen en vieren de euforie van het jong zijn onomwonden, maar tegelijk deinst Pommelien niet terug voor moeilijke levensdilemma's: "Het belangrijkste van mijn muziek is dat er een grote dosis zelfspot aanwezig is. Dat haalt niet weg met dat ik wilde zingen over onderwerpen die ik ├ęcht belangrijk vind, en waar ik hard mee in de weer zit. 'Eerlijk' is een fijn woord om het album te omschrijven."

Het album wordt voorafgegaan door de vlotte en opzwepende nieuwe single "Hypothetisch", die inmiddels al is uitgebracht. Ook dit nummer heeft een diepere tekst, in dit geval over de vrees om bepaalde verwachtingen niet te kunnen inlossen. Pommelien: "Wat op zich hele zware onderwerpen zijn, steek ik in een nummer waar je werkelijk gigantisch hard op kan springen. Dat vind ik een fijn contrast."


Pommelien Thijs
Hypothetisch
2023

Muziek opzoeken

Zoek op artiest of titel


Nieuw in de speellijst