Luister online

Arno Glorie brengt hommage aan zijn vader Bart Van den Bossche

maandag 3 april 2023 om 23:00 uur | Jouwradio redactie

Muziek kan iemand onsterfelijk maken. Dat geldt in ieder geval voor Bart Van den Bossche. Op 17 april zou de zanger en presentator 59 jaar geworden zijn. Nu, tien jaar na zijn overlijden, worden zijn bekendste liedjes opnieuw uitgebracht op een unieke dubbel-lp en dubbel-cd met als titel "Liedjes blijven - Glorie aan Bart".

Eén van de nummers op de plaat is iets speciaals en recht uit het hart. Tien jaar geleden was Bart begonnen aan een Nederlandstalige cover van "Don't think twice" van Bob Dylan. Nooit eerder werd de song uitgebracht, tot nu. Het is Arno Glorie, de oudste zoon van Bart, die het werk van zijn vader heeft afgemaakt en "Breek je hoofd niet meer" als bonustrack zingt op het album. Met deze unieke song brengt hij, begeleid door een jonge band van muzikale vrienden, een grote hommage aan zijn vader.

Arno Glorie: "Om op deze manier een eerbetoon te kunnen brengen aan papa, is geweldig. Door het nummer "Breek je hoofd niet meer" af te werken, voelde het alsof hij naast me zat en we samen aan het nummer werkten. Een ongelofelijk gevoel. Iedereen die papa gekend heeft, herinnert hem als iemand die zijn leven volledig heeft geleefd zoals hij het wilde. Muziek was een van zijn grote passies. Ik ben er dan ook zeker van dat hij heel trots zou zijn op deze plaat."

Naast Arno's bijdrage staan nog 44 andere nummers op "Liedjes blijven - Glorie aan Bart". Zo pronken Barts bekendste hits "De heuveltjes van Erika" en "Boem" op de plaat, maar ontbreken liedjes als "Ga met me mee", "Ik heb bijna alles", "Oh Jolie" en "Lol in Mol" evenmin. De dubbel-lp en dubbel-cd komen uit op vrijdag 14 april.

Bart Van den Bossche overleed in januari 2013 op 48-jarige leeftijd aan een hartaderbreuk. Hij groeide op in Kortrijk en studeerde aan het Conservatorium van Brussel en aan Studio Herman Teirlinck in Antwerpen. Naast zijn eigen songs schreef Bart liedjes voor andere andere Dana Winner en Bart Kaëll. Later presenteerde hij ook programma's op Radio 2 en tv-programma's als ‘Videodinges’ en ‘Puzzeltijd’. In 2011 won hij het VTM-programma ‘Masterchef’.


Arno Glorie
Breek je hoofd niet meer
2023

Muziek opzoeken

Zoek op artiest of titel


Nieuw in de speellijst