Luister online

Oostenrijkse schlagerzangeres Steffany bouwt Nederlandstalige carriere op

woensdag 15 maart 2023 om 15:30 uur | Jouwradio redactie

Anderstalige, buitenlandse artiesten die zich durven wagen aan een zangcarrière in het Nederlands komen tegenwoordig nog maar zelden voor. De van oorsprong Oostenrijkse schlagerzangeres Steffany, die drie jaar geleden naar Nederland trok, vormt dan ook een bijzonderheid. Ze liet inmiddels al enkele aanstekelijke singles op ons los, zoals "Alleen om van te dromen" en het gloednieuwe "Waanzin".

Als één van Oostenrijks grootste sterren uit de schlagermuziek heeft Steffany (artiestennaam van Sarah Stephanie Markovits) een carrière waar menigeen alleen maar van kan dromen. De 32-jarige zangeres begon haar muzikale loopbaan toen ze slechts acht jaar oud was en won vier jaar daarna al de Grote Prijs van de Volksmuziek, een competitie die destijds gehouden werd in de Duitstalige landen. Met diverse albums wist ze nadien de Oostenrijkse hitlijsten te bereiken.

Tijdens het volgen van verschillende cursussen aan een muziekuniversiteit in het Amerikaanse Miami, besefte Steffany dat ze het podium begon te missen en pakte ze in Oostenrijk haar muzikale werkzaamheden weer op. Tot ze in 2019 naar Nederland vertrok.

Ook in Nederland bleek het bloed te kruipen waar het niet gaan kan. En dat betekent dat ze haar hart wilde volgen en de uitdaging is aangegaan om aan een Nederlandstalige carrière te werken. Daarbij blijft Steffany dicht bij haar roots, want de schlagerstijl waar ze bekend mee is geworden blijft behouden. Al is het nu wel in de taal van het land waar ze haar hart aan heeft verloren.

Haar Nederlandstalige debuutsingle "Alleen om van te dromen" kwam vorig jaar uit en was meteen een succes. "Het is heel bijzonder om in een ander land met een andere taal nu opnieuw een carrière als zangeres op te bouwen", vertelt Steffany. "Dat ik met mijn eerste single zo'n geweldige start zou krijgen, dat had ik zelf niet durven dromen. Het is echt een te gekke ervaring."

Inmiddels is onder de titel "Waanzin" een nieuwe opname verschenen waarop de Oostenrijkse opnieuw imponeert. Het is een vrolijk, uptempo nummer dat alles in zich heeft om uit te groeien tot een stevige voorjaarshit. "Deze nieuwe single is mij op het lijf geschreven", aldus Steffany.


Steffany
Waanzin
Videoclip2023

Muziek opzoeken

Zoek op artiest of titel


Nieuw in de speellijst