Luister online

Ian Thomas vindt passie voor Nederlandstalige popmuziek terug

zondag 26 februari 2023 om 13:26 uur | Jouwradio redactie

Twaalf jaar geleden is het inmiddels, dat Ian Thomas (25) zijn carriere begon. De single "Baby", een Nederlandstalige cover van de wereldhit van Justin Bieber, betekende destijds meteen zijn doorbraak. Na een succesvol debuutalbum stapte Ian over op Engelstalig repertoire, waarna hij ruim een decennium nauwelijks nog in zijn eigen taal zong. Tot nu.

Door collega-artiesten raakte Ian onlangs geïnspireerd om het weer in het Nederlands te proberen en vond zo de liefde voor zijn moedertaal terug. Hij veroverde een platencontract bij Warner Music, waar zijn nieuwe single "Blind" inmiddels is verschenen.

"Blind" is de eerste exponent van de richting die Ian uit wil: Nederlandstalige pop combineren met andere invloeden. Hij dook daarvoor de studio in met de Nederlandse producer Donda Nisha en diens landgenoot gitarist/producer Ramon De Wilde.

Het is de eerste nieuwe muziek die Ian uitbrengt nadat hij in 2019 brak met zijn verleden. Maar dankzij de vrijheid die dat opleverde - zonder platendeal, zonder management - besefte Ian dat hij in de eerste plaats vooral artiest is, een muzikant in hart en nieren. Hij brengt meer tijd dan ooit door in de studio; met iedereen die op zijn pad komt, geen oordeel over achtergrond, genre of stijl. Hij maakt zelf beats, produceert en schrijft teksten. Zijn passie is terug.

En die druipt er van af. "Blind" is een dromerige popsong die dezelfde levensvreugde als Ian uitstraalt, maar bevat ook een diepere betekenis voor hemzelf en iedereen die er zich in wil/kan herkennen: "Als je lang genoeg doorgaat en niet opgeeft, werkt het leven op een mysterieuze wijze en gaan er plots weer deuren voor je open. Ik wil die kansen met beide handen grijpen!", aldus Ian.


Ian Thomas
Blind
2023

Muziek opzoeken

Zoek op artiest of titel


Nieuw in de speellijst