Luister online

Jaap Reesema pakt uit met Nederlandstalig debuutalbum

maandag 13 februari 2023 om 11:36 uur | Jouwradio redactie

Het publiek moest er een poosje geduld voor hebben, maar op 10 februari liet Jaap Reesema dan eindelijk zijn langverwachte album op de wereld los. "Als je voor me staat", zoals de titel luidt, is zijn eerste volledig Nederlandstalige album en bevat naast zijn bekende hits ook een aantal nieuwe nummers.

"Als je voor me staat" voelt als een debuutalbum, maar dat is niet het geval. Twaalf jaar geleden, in 2011, bracht Jaap namelijk ook al eens een album uit, dat echter grotendeels Engelstalig en weinig succesvol was. Nu, jaren later, is de 38-jarige zanger duidelijk in een andere fase van zijn carriere beland: volwassener en vooral ook succesvoller.

Hoewel hij onder de naam Jake Reese ook een paar Engelstalige successen kende, is het vooral zijn Nederlandstalige werk waarmee Jaap sinds 2020 hit na hit scoort. "Nu wij niet meer praten", zijn duet met Pommelien Thijs, belandde zowel in Vlaanderen als in Nederland op nummer 1 en heeft intussen meer dan 52 miljoen streams op de teller staan. Nadien volgden succesvolle singles als "Alles komt goed", "Voor je van me houdt", "Mijn kleine presidentje", "Code rood" (een duet met Lea Rue) en "Grijs". Uiteraard ontbreken al deze singles niet op zijn net verschenen album, dat verder ook vijf niet eerder verschenen nummers telt. Daaronder is ook zijn huidige hit "Als je voor me staat", een persoonlijke ode van Jaap aan zijn vrouw Kim Kötter. Het album, waarop Jaaps warme en herkenbare stem goed naar voren komt, heeft de juiste balans tussen prachtige ballads en uptempo songs.

"Het uitbrengen van mijn Nederlandstalige debuutalbum voelt erg speciaal", aldus Jaap. "Ik heb de afgelopen periode goed de tijd genomen om eraan te werken. Het uitbrengen van een album is bijzonder en dat moet je goed doen, vind ik. Als ik naar de songs luister ben ik enorm trots en ik hoop dat de luisteraars de liefde en effort voelen die ik er samen met mijn team in heb gestoken."

Naast de release van het album is Jaap momenteel bezig aan zijn uitverkochte clubtour. Samen met een liveband trekt hij langsheen verschillende zalen in Nederland. Alle tourdata zijn te vinden op jaapreesema.nl/clubtour.


Jaap Reesema
Als je voor me staat
Videoclip2023

Muziek opzoeken

Zoek op artiest of titel


Nieuw in de speellijst