Luister online

Informatie voor artiesten

Jouwradio draait op elk moment van de dag Nederlandstalige muziek. Daarvoor zoeken we voortdurend naar geschikte platen. Maakt of promoot u Nederlandstalige muziek? Vergeet dan onze duizenden luisteraars in Vlaanderen en Nederland niet.

De eenvoudigste manier om muziek naar Jouwradio te versturen is via de website WeTransfer. Gebruik daarvoor het e-mailadres muziekteam@jouwradio.be of gebruik onderstaande link.


Belangrijk om te weten

We draaien nooit MP3-bestanden

Stuur muziek steeds door in origineel WAV-formaat zoals aangeleverd door de opnamestudio. Je kan ook zelf een WAV-bestand maken door een normale audio-CD te 'rippen'. Een MP3-bestand zelf op één of andere manier omzetten naar WAV-formaat heeft geen zin.

Waarom?
We willen muziek in de best mogelijke conditie tot bij de luisteraar brengen. Met de moderne digitale apparatuur die we gebruiken worden de kwaliteitsfouten in MP3, WMA of M4A-bestanden extra uitvergroot en duidelijk te horen. Daardoor klinkt een MP3 op de radio een stuk minder goed dan gewoon rechtstreeks op je computer.

Jouwradio = Nederlandstalig

We kiezen resoluut voor 100% Nederlandstalige muziek uit Vlaanderen en Nederland. Anderstalige muziek komt dus niet in aanmerking voor de uitzending.

Onze muziekredactie selecteert geschikte muziek

In principe wordt elk Nederlandstalig nummer dat we ontvangen opgenomen in onze muziekdatabank. Het krijgt dan een pagina met coverfoto en eventueel originele videoclip op onze site.

Hitrotatie
Onze muziekredactie kan een nieuw nummer ook in de 'hitrotatie' opnemen. Dan wordt het gedurende enkele weken meermaals per dag gedraaid en is het beschikbaar in de stemlijst van de 'Dag Top 3'. We maken geen onderscheid tussen bekende en beginnende artiesten. Wel kiezen we de singles die het beste bij Jouwradio passen. Als je nummer niet wordt geselecteerd is dat geenszins een waarde-oordeel. Blijf zeker nieuwe muziek doorsturen, de kans is groot dat je nummer volgende keer wel geselecteerd wordt!

We kunnen om organisatorische redenen niet corresponderen over (de redenen voor) het al dan niet opnemen van nummers in de speellijst of de hitrotatie.


Muziek opzoeken

Zoek op artiest of titel


Nieuw in de speellijst